Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα (ποιό απο όλλα) ?

2018-07-14 13:03

Σκόρπιες σκέψεις , αλλά ……. Συγκεκριμένες

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ - ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ

Με αφορμή τη στάση της Ε.Ε  για το ΦΠΑ στα Νησιά και την Μείωση των συντάξεων , σκέφτηκα να κάνω μια πρόταση  μπας και πιάσει τόπο ή ξυπνήσει και κανένας άλλος .

 Όσον αφορά στη σύνθεση των ελληνικών εισαγωγών από Γερμανία.

Κυριαρχούν τα φάρμακα, οι συσκευές-ηλεκτρολογικό υλικό (κυρίως κινητά τηλέφωνα, δίοδοι και μετασχηματιστές), ο μηχανολογικός εξοπλισμός (κυρίως τουρμπίνες, μηχανήματα επεξεργασίας δεδομένων), τα επιβατικά αυτοκίνητα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα (κυρίως τυριά Gouda/Edamer και γάλα), οι πλαστικές ύλες, τα ιατρικά μηχανήματα, τα κρέατα και τα αλλαντικά, τα χημικά προϊόντα, το χαρτί και τα καλλυντικά (κυρίως είδη περιποίησης μαλλιών)                                      

 Συνολικό ύψος  8 δις. Ευρώ .

Έτσι λιπών μιας και η Γερμάνια επιβάλει !!! (με το τραβάτε με και ας κλαίω βέβαια ) στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα Νησιά και να κοπούν οι συντάξεις ή να βρει ισοδύναμα…………

Δεν θα ζητήσω να κόψει κάποια από τις φοροαπαλλαγές  από τους Εφοπλιστές ούτε από τους Τραπεζίτες και βέβαια όχι από τους Βιομήχανους μη τους στενοχωρήσουμε τους φτωχούς .

Έτσι λυπών :

Να επιβάλουμε δασμό μόνο  2% στις εισαγωγές από τη Γερμάνια και θα έχουμε 

8 δισ. ευρώ χ 2%δασμό = 160.000.000 εκατ. Ευρώ / Έτος

Να το ισοδύναμοοοο ……

Για σκεφτείτε και εσείς που το διαβάζετε πόσα τέτοια ισοδύναμα υπάρχουν , άντε βρέ στύψτε  το μυαλό σας να βοηθήσουμε την Κυβέρνηση 

( που θέλει αλλά δεν την αφήνουν)  

Διαβάστε ακόμη :

Παρεμβάσεις στη Βουλή για τη στήριξη εργατικών - λαϊκών διεκδικήσεων

Ξεσκεπάζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που απορρίπτει με συνοπτικές διαδικασίες τροπολογίες του Κόμματος για την ανακούφιση εργαζομένων και συνταξιούχων

Για να μη μειωθούν οι συντάξεις

Η τροπολογία για τις συντάξεις, που στηρίζει τον αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων και το αίτημά τους για κατάργηση του νόμου που προβλέπει τον «επανυπολογισμό» και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», προβλέπει: «Οι καταβαλλόμενες ή καταβλητέες κατά την 12/5/2016 (...) κύριες συντάξεις (...) συνεχίζουν να καταβάλλονται στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά το χρόνο αυτό και εξακολουθούν να διέπονται από το νομικό καθεστώς που ίσχυε μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, μέχρι την με οποιονδήποτε τρόπο απώλεια του σχετικού δικαιώματος. 

Οι διατάξεις των άρθρων 14 ν. 4387/2016 ("Αναπροσαρμογή συντάξεων - προστασία καταβαλλόμενων συντάξεων") και 33 ν. 4387/2016 ("Αναπροσαρμογή συντάξεων - προστασία καταβαλλόμενων συντάξεων"),

 όπως ισχύουν σήμερα, καταργούνται, καθώς και άλλη αντίθετη διάταξη».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ

Τα «μεταμνημονιακά μνημόνια» ξεσκεπάζουν τα κυβερνητικά παραμύθια

Η εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για την αναβολή κατά ένα εξάμηνο του αυξημένου ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου, και βέβαια για την εφαρμογή των προνομοθετημένων μέτρων της κατακρεούργησης των συντάξεων και της περαιτέρω μείωσης του αφορολόγητου ορίου, βρέθηκε στο επίκεντρο των συνεννοήσεων της κυβέρνησης με τους «θεσμούς», στο περιθώριο της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ της Πέμπτης.

Τα παραπάνω έρχονται να φωτίσουν το εύρος των επικείμενων αντιλαϊκών παρεμβάσεων και των μέτρων της λεγόμενης «μετα-προγραμματικής περιόδου». 

«Το τέλος του προγράμματος είναι πολύ κρίσιμο για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης. 

Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να παραμείνει στις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις»,

τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΓιούρογκρουπΜ. Σεντένο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Kλ. Ρέγκλινγκ,επιβεβαίωσε την καθυστέρηση της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης (15 δισ.) προς το ελληνικό κράτος, αποδίδοντάς την στην άρνηση της γερμανικής Βουλής να εγκρίνει την εκταμίευση, μετά την αναβολή που δόθηκε στο καθεστώς ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου.

Το αντιλαϊκό κρεσέντο είχε και συνέχεια, με τον Κλ. Ρέγκλινγκ, αναφορικά με το ΦΠΑ, να υπογραμμίζει: 

«Αυτό ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα. 

Ολοι ξέρουμε ότι το ποσόν δεν είναι μεγάλο, είναι 28 εκατ. ευρώ, και έχουμε τη δέσμευση της Ελλάδας ότι θα είναι για έξι μήνες. 

Σήμερα, υπήρξε δέσμευση της Ελλάδας ότι θα βρεθούν ισοδύναμα ύψους 28 εκατ. ευρώ από αλλού στον προϋπολογισμό»...

Η κυβέρνηση έσπευσε βέβαια να βρει τα σχετικά αντίμετρα, ανακοινώνοντας μειώσεις δαπανών ύψους 28 εκατ. ευρώ από τον φετινό προϋπολογισμό του υπουργείου Αμυνας.

Δεν περνά βέβαια απαρατήρητο ότι η στάση αυτή της γερμανικής κυβέρνησης ερχόταν την ίδια ώρα που στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός, «ζυγισμένος» και στοιχισμένος στη γραμμή του Αμερικανού Προέδρου, Ντ. Τραμπ, μιλούσε για «δίκαιο αίτημα» των ΗΠΑ να ανέβει η συνεισφορά όλων στα βάρη της λυκοσυμμαχίας, ενώ στο ίδιο μοτίβο και «δείχνοντας» τις σχέσεις Γερμανίας - Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα, πρόσθετε ότι η απαίτηση για «ενεργειακή διαφοροποίηση» δεν μπορεί να ισχύει για το Νότο της λυκοσυμμαχίας και όχι για το Βορρά.

Η φιλολογία για το ενδεχόμενο να «παγώσουν» οι νέες μειώσεις στις συντάξεις... τις οποίες έχει ήδη ψηφίσει και προϋπολογίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο καβγάς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το ποιος έκοψε περισσότερο τις συντάξεις.

Ο εν λόγω καβγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι τουλάχιστον προκλητικός. Μιλώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος ανέφερε πως οι περικοπές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφαίρεσαν από τους συνταξιούχους 63 δισ. ευρώ. 

Αυτό που δεν είπε ο υφυπουργός είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάργησε ούτε ένα ευρώ απ' αυτές τις περικοπές, αλλά πρόσθεσε νέα χτυπήματα στους ασφαλισμένους και τις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις των ήδη συνταξιούχων. 

Μόνο από τον ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) και μόνο κατά την πρώτη τετραετία εφαρμογής του (2016 - 2019) το πρόσθετο «τσεκούρι» ανέρχεται στα 8,2 δισ. ευρώ! 

Με την ψήφιση του νόμου 4472/2017 (κατάργηση «προσωπικής διαφοράς», πάγωμα συντάξεων κ.λπ.), την τετραετία 2019 - 2022 οι συνταξιούχοι θα χάσουν επιπλέον από τις συντάξεις τους άλλα 12,445 δισ. ευρώ!

Λέει τώρα η κυβέρνηση ότι ίσως και να μην εφαρμόσει τις νέες περικοπές που ψήφισε και προϋπολόγισε πριν περίπου ένα μήνα στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο. 

Είμαστε δεσμευμένοι για τους στόχους, λέει, όχι για το πώς θα τους πετύχουμε... 

Λες και υπάρχει φιλολαϊκός δρόμος για την εκπλήρωση των αντιλαϊκών στόχων! 

Απέναντι στη «θολούρα» που καλλιεργεί η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν μεγάλη πείρα, γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» τους πολιτικούς ελιγμούς των αστικών κομμάτων κάθε φορά που πρόκειται να περάσουν και να εφαρμόσουν τους νέους αντιασφαλιστικούς νόμους. 

Το παραπέρα χτύπημα του Ασφαλιστικού είναι στρατηγική και απαίτηση του κεφαλαίου, γι' αυτό προχωράει σε όλα τα κράτη της ΕΕ, γι' αυτό αποκαλύπτεται και σε αυτό το πεδίο η στρατηγική ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ.

Μεταξύ άλλων, οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι εργοδοτικές ενώσεις απαιτούν:

-- «Σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών», «επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας»

-- «Παροχή φορολογικών κινήτρων για τους εργοδότες που αυξάνουν τις θέσεις εργασίας και δίνουν παροχές στους εργαζομένους τους».

-- «Απλοποίηση και κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας και απλούστευση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αυτόν τον τομέα».

-- «Επανεξέταση του πλαισίου εφαρμογής της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, με στόχο την αύξηση της ευελιξίας των επιχειρήσεων», σημειώνοντας ότι «υπάρχουν συγκεκριμένοι κλάδοι επιχειρήσεων (...) που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ευελιξία στο ωράριο εργασίας».

-- «Επανασχεδιασμός του εκπαιδευτικού συστήματος». «Ουσιαστικότερη σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Ανασχεδιασμός των πανεπιστημιακών προγραμμάτων, ώστε να ευθυγραμμιστούν καλύτερα με τις τάσεις της αγοράς εργασίας. Απελευθέρωση της λειτουργίας μη κρατικών ιδρυμάτων στην Ανώτατη Εκπαίδευση».

-- «Μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις, ενόψει των δυσμενών δημογραφικών προοπτικών του ασφαλιστικού συστήματος».

Σε αυτόν τον ορυμαγδό απαιτήσεων, που θα κάνουν ακόμη πιο μαύρη τη ζωή των εργαζομένων, δεν υπάρχει πραγματικά ούτε μια πτυχή στην οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να μην έχουν δώσει δείγματα γραφής και να μην έχουν δεσμευτεί, τόσο ως κυβερνήσεις όσο και ως αντιπολίτευση. Πάνω σε αυτές τις απαιτήσεις γράφονται και ψηφίζονται οι διάφοροι «αναπτυξιακοί νόμοι» και οι υπόλοιπες αντίστοιχες ρυθμίσεις, πάνω σε αυτές τις απαιτήσεις - μαζί με τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» - χτίζεται το περιβόητο «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» στο οποίο ορκίζονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Γι' αυτό ακριβώς, στην «επόμενη μέρα» που ετοιμάζουν και οι μεν και οι δε για τους εργαζόμενους και το λαό, «κανονικότητα» είναι το διαρκές χτύπημα σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Μια «κανονικότητα» που μπορεί να ανατρέψει μόνο η εργατική - λαϊκή πάλη απέναντι στην ίδια τη ρίζα που την επιβάλλει.