Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Η ταύτιση του έργου Κ. Μαρξ «Το κεφάλαιο» με του Χίτλερ «Ο Αγών μου»

2017-08-27 10:03

Αδίστακτοι

 

Το «συνέδριο» εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό, που έγινε στην Εσθονία, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ των μονοπωλίων, που υπηρετούν με την πολιτική τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα

  • Οσα ανιστόρητα και ανήκουστα ειπώθηκαν στο «συνέδριο» της εσθονικής προεδρίας, καταδεικνύουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ. Ο αντικομμουνισμός είναι επίσημη ιδεολογία της και αποτελεί προπομπό για νέα γενικευμένη επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
  • Ο χυδαίος αντικομμουνισμός της ΝΔ και η προσπάθεια της κυβέρνησης να αναζητήσειάλλοθι «αριστεροσύνης» στην απόφασή της να μη συμμετάσχει στο συνέδριο, δεν αναιρούν το γεγονός ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και ότι διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος μπορεί καλύτερα να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.
  • Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, 71 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα υπογράφουν κείμενο καταδίκης της αντικομμουνιστικής φιέστας στην Εσθονία. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.
  • Οι λαοί της Ευρώπης δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή στον αντικομμουνισμό και τους εκπροσώπους του. Η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών συνδέεται με τηνπάλη για να απαλλαγεί οριστικά η εργατική τάξη, ο λαός, από τα δεσμά της εξουσίας του κεφαλαίου και να βαδίσει το δικό του δρόμο.

Η ταύτιση του ανεπανάληπτου έργου του Κ. Μαρξ «Το κεφάλαιο» με το ναζιστικό μανιφέστο «Ο Αγών μου» του Χίτλερ ήταν ένα από τα πιο νοσηρά φαντασιουργήματα του αντικομμουνισμού, που διέπρεψε στη φιέστα της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ. 

Ο εμπνευστής του, ένας ξεσκολισμένος αντικομμουνιστής, ο Γκ. Λίντμπλαντ, είναι ο ίδιος που είχε εισηγηθεί και το έκτρωμα του αντικομμουνιστικού μνημονίου, πριν από 11 χρόνια. 

Χρειάζεται, άραγε, μεγαλύτερη απόδειξη για να συμπεράνει κανείς ότι η ΕΕ δεν θα διστάσει να ξεστομίσει τη μεγαλύτερη χυδαιότητα, για να «αποδείξει» ότι ο φασισμός είναι το ίδιο με τον κομμουνισμό; 

Οτι η πραγματική τους «κάψα» είναι να εξουδετερωθεί η επίδραση που ασκεί στους λαούς η πιο πρωτοπόρα θεωρία, που αποδεικνύει επιστημονικά ότι ο η κοινωνική εξέλιξη δεν σταματάει στον καπιταλισμό; 

Υπάρχει, τέλος, πιο πειστική απόδειξη ότι η ΕΕ ξεπλένει με κάθε ευκαιρία τον ναζισμό - φασισμό, γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού, ταυτίζοντάς τον με ό,τι πιο προοδευτικό έχει γεννήσει η ανθρώπινη σκέψη; 

Αυτή είναι η ΕΕ που «αλλάζει» σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Και αποδεικνύεται ότι όντως αλλάζει, αλλά όλο και προς το αντιδραστικότερο για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Βγάλαν τις μεζούρες

Η αντικομμουνιστική σύναξη της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ στο Ταλίν πραγματοποιήθηκε, η αντιπαράθεση σιγά - σιγά κοπάζει και τώρα σειρά είχαν οι «μεζούρες». 

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και αστικά ΜΜΕ περιορίζουν τους τσακωμούς τους στο ύψος των συμμετοχών των κρατών - μελών τόσο στην «εκδήλωση» της Εσθονίας όσο και στη διακήρυξη που υπογράφτηκε. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει την τιμή της ΕΕ με το επιχείρημα ότι «δεν ήταν και τόσοι πολλοί οι συμμετέχοντες»... 

Λες και ο αντικομμουνισμός μετριέται στα νούμερα και όχι στη διακηρυγμένη ιδεολογία της ΕΕ, που είναι η εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό. 

Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «βγάλει λάδι» την ΕΕ, να πείσει ότι οι αντικομμουνιστικές φιέστες αποτελούν παρέκκλιση από τις «αξίες» και τις «αρχές» της. 

Μέχρι και ότι το «συνέδριο» στο Ταλίν δεν ήταν στο... πνεύμα του αντικομμουνιστικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου διαβάσαμε στο φιλοκυβερνητικό Τύπο. Φιλότιμη προσπάθεια, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. 

Ο αντικομμουνισμός είναι φυσιογνωμικό χαρακτηριστικό της ΕΕ, Κομμουνιστικά Κόμματα είναι παράνομα, κομμουνιστές διώκονται και ναζί αποκαθίστανται με την ανοχή της, ενώ κυβερνήσεις με τις οποίες συνεργάζεται, συστεγάζουν κάθε (ακροδεξιό, εθνικιστικό και φασιστικό) καρυδιάς καρύδι...