Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Η Λαϊκή «αλληλεγγύη» στους πρόσφυγες και ο «επιτελάρχης»

2016-03-10 11:51

Οι πρώην <<πλατειάρχες>> ...

τώρα <<επιτελάρχες>> !

Με φαινόμενα παρεμπόδισης της εκδήλωσης της αλληλεγγύης τους στους πρόσφυγες, στο λιμάνι του Πειραιά, έρχονται αντιμέτωπες Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία και άλλοι φορείς του εργατικού κινήματος. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χτεσινή παράδοση αναγκαίων ειδών για τους πρόσφυγες που είχαν προγραμματίσει η Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά, ο Σύλλογος Γυναικών και η Επιτροπή Ανέργων, συνάντησε την αντίδραση από εκπροσώπους μιας «Παμπειραϊκής πρωτοβουλίας για τους πρόσφυγες», που, κατά τα φαινόμενα, έχει αυτοχαρακτηριστεί γενικός «επιτελάρχης» της αλληλεγγύης. 

Η έλευση του φορτηγού της Λαϊκής Επιτροπής προκάλεσε το μένος των συγκεκριμένων, οι οποίοι αντέδρασαν φωνάζοντας και υποστηρίζοντας ότι έχουν συγκροτήσει αποθήκη όπου πρέπει να παραδίνονται τα πάντα και μετά αυτοί έχουν την ευθύνη (από πού την ανέλαβαν άραγε;) να τα κατανείμουν... 

Μία από τις συστάσεις, μάλιστα, των αυτοχαρακτηριζόμενων «εθελοντών» - προστατών των προσφύγων ήταν ότι «δε θέλουμε κόμματα (!) εδώ».

( Το ίδιο έλεγαν και στις πλατείες για να  γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αυτοί ,το κίνημα δεν πληρώνω κ.λ.π.)

Επιτελάρχες... φίλοι της κυβέρνησης

Η Λαϊκή Επιτροπή προφανώς δε συμμορφώθηκε και έστησε την οργανωμένη παράδοση όλων των ειδών που είχε συλλέξει μερικά μέτρα παρακάτω, με τους «αλληλέγγυους» να την κυνηγούν από πίσω για να τη συμμορφώσουν. 

Το ότι μερικοί από αυτούς που πρωτοστατούν σε αυτές τις προσπάθειες (και «δεν θέλουν τα κόμματα») είναι νυν και πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που χρόνια τώρα πάλεψαν για να εκλεγεί η σημερινή κυβέρνηση - συναυτουργός του προσφυγικού δράματος, τους καθιστά απλά προκλητικούς και θρασείς. 

Γιατί απαιτείται περίσσεια θράσους για να παριστάνεις όχι απλά τον «αλληλέγγυο», αλλά και το γενικό κουμανταδόρο, κάνοντας «face control» σε όσους εκφράζουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους πρόσφυγες, και από την άλλη να στηρίζεις τους συνένοχους για τον πόλεμο και την καταστροφή.