Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Η ικανότητα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να προωθεί αντιλαϊκά μέτρα

2017-08-09 11:00

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

FAZ: Τα μέτρα «μπορούν να επιβληθούν καλύτερα από αριστερές παρά από συντηρητικές κυβερνήσεις» στην Ελλάδα

Την ικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να προωθεί αντιλαϊκά μέτρα έναντι των προηγούμενων κυβερνήσεων εξαίρει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι μια «αριστερή» κυβέρνηση είναι πιο χρήσιμη από μια «συντηρητική» κυβέρνηση.

«Ορισμένες μεταρρυθμίσεις μπορούν να επιβληθούν καλύτερα από αριστερές παρά από συντηρητικές κυβερνήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα», γράφει η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» σε άρθρο της για τους πλειστηριασμούς στην Ελλάδα. 

Σημειώνει πως «το γεγονός ότι μια αριστερή κυβέρνηση όπως του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φτιάξει γέφυρα πάνω από τον Ρουβίκωνα, ανοίγοντας το δρόμο για πλειστηριασμούς, είναι ίσως για κάποιους ειρωνικό, δεν παύει ωστόσο να είναι και λογικό και συνεπές».

Η ικανοποίηση της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» είναι διότι «αυτό το καλοκαίρι οι ελληνικές τράπεζες άρχισαν να εισπράττουν χρέη πολιτών, με κινητή και ακίνητη περιουσία, φθάνοντας ακόμα και μέχρι τους πλειστηριασμούς», ενώ η DW σχολιάζει πως «κάτι που έμοιαζε αδύνατο είναι τελικά εφικτό», φυσικά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πρωταγωνιστεί.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» «στο πλαίσιο εφαρμογής του τρίτου προγράμματος προσαρμογής οι δανειστές επέμειναν σε πλειστηριασμούς ακινήτων μέσω διαδικτύου για να αποφευχθούν φαινόμενα βίας σε βάρος συμβολαιογράφων. 

Ο σχετικός νόμος πέρασε από την ελληνική Βουλή, ισχύει από τον Μάιο και τερμάτισε τον Ιούνη την απεργία των συμβολαιογράφων. 

Οι ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν τώρα δειλά να κινούνται κατά των κακοπληρωτών».

Καταγράφει επίσης τον ενθουσιασμό των ελληνικών τραπεζών διότι «περάσαμε τον Ρουβίκωνα, (όπως) λέει ένας τραπεζικός στην Αθήνα».