Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Η φωνή των Συνταξιούχων ακούστηκε στη Βουλή

2016-04-27 10:40

 

Βουλή Ασφαλιστικό 

οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων 

των συνταξιουχικών οργανώσεων 

(video)

Ο Δήμος Κουμπούρης 

«Μία απάντηση πρέπει να δοθεί: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-λαιμητόμος», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, προσθέτοντας ότι «οι εργάτες, οι συνταξιούχοι, οι νέες γενιές πρέπει να δώσουν μαζί τη μάχη ενωμένοι, με τη σκληρή ταξική αλήθεια που λέει ότι και η Κοινωνική Ασφάλιση και τα άλλα δικαιώματα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και δεν τους τα χάρισε κανένας».

Το νομοσχέδιο έρχεται να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση και από το κοινωνικό της χαρακτήρα. Ρίχνει κυριολεκτικά τους συνταξιούχους στον Καιάδα, γιατί δεν τους χρειάζεται, γιατί είναι κόστος γήρανσης για το σύστημα, είπε ο Δ. Κουμπούρης. Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές τους επισήμανε ότι κατηγορούν τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις αλλεπάλληλες περικοπές, «αλλά και εσείς δε διαφέρετε γιατί κινήστε στην ίδια λογική. Τις αιτίες που έφεραν το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα εδώ τις διατηρείτε στο ακέραιο και δεν θέλετε να συγκρουστείτε με τις αιτίες αυτές και επομένως συγκρούεστε με τα λαϊκά στρώματα και τους ανθρώπους του μόχθου».

Υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση παγιώνει όλες τις περικοπές που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στη λογική του «ο γέγονε, γέγονε», φτάνοντας στο σημείο να εμποδίζει ακόμη και αυτές τις αποφάσεις του ΣτΕ που είχαν κάποιο θετικό πρόσημο για κάποιες ομάδες συνταξιούχων.

Αναφερόμενος στις περικοπές που έγιναν και αυτές που έρχονται, τόνισε ότι έχουν τσακίσει τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, έχουν τσακίσει το εισόδημά της. «Είναι ο μόχθος μας, δεν είναι χαριστικά, δε δόθηκαν από κανέναν, δεν τα δανειστήκαμε από κανέναν, είναι χρήματα βγαλμένα με αίμα και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος», είπε.

Ο Παντελής Τάτσης

Στην τοποθέτησή του ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ(ΠΟΣ - ΟΑΕΕ), υπενθύμισε ότι οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες για την υποτιθέμενη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, το μόνο που έκαναν ήταν να οδηγήσουν σε δραστική περικοπή των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Από αυτή την άποψη, σημείωσε ότι και οι παρεμβάσεις που γίνονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν στοχεύουν στον «εξορθολογισμό» του συστήματος, αλλά στο χτύπημα του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Π. Τάτσης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στα αποψινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, τονίζοντας ότι η μόνη λύση είναι ο οργανωμένος λαϊκός αγώνας.