Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Για να μην πτωχεύσει η ΔΕΗ

2019-08-22 10:35

ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ …  ΜΟΝΑ ΧΑΝΕΙΣ... ΖΥΓΑ ΚΕΡΔΙΖΩ

 

μονά χάνεις...

Για να μην πτωχεύσει η ΔΕΗ και «παρασύρει στον γκρεμό την εθνική οικονομία», η κυβέρνηση προσφέρει στα λαϊκά νοικοκυριά τις εξής επιλογές: 

  • Πρώτον, να αποδεχτούν αυξήσεις στα ήδη τσουχτερά τιμολόγια, 10% σε πρώτη φάση, που θα ισοσκελίσουν τις όποιες μειώσεις θα προέκυπταν από την επικείμενη μείωση του ΦΠΑ. 
  • Δεύτερον, να αποδεχτούν την κατάργηση της έκπτωσης του 10% (μέχρι πρόσφατα ήταν στο 15%) για όσους εξοφλούν έγκαιρα το λογαριασμό, που σημαίνει μάνι μάνι επιπλέον αύξηση των τιμολογίων γι' αυτήν την κατηγορία καταναλωτών. 
  • Τρίτον, να πουν και «ευχαριστώ» που η ΔΕΗ εντείνει το κυνήγι σε όσους χρωστάνε, «κλειδώνοντας» στο στόχαστρο των εισπρακτικών της μηχανισμών όσους δεν μπορούν αντικειμενικά να πληρώσουν, αφού με τους μεγαλοοφειλέτες (βλέπε ενεργοβόρες βιομηχανίες) διαπραγματεύεται για νέες εκπτώσεις. 
  • Και τέλος, να στηρίξει αδιαμαρτύρητα ο λαός την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, στο όνομα της «απελευθέρωσης», η οποία ευθύνεται σήμερα για την άθλια κατάσταση της ΔΕΗ και την ενεργειακή φτώχεια για τους χιλιάδες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος του ρεύματος.

... ζυγά κερδίζω

Με άλλα λόγια, όποια «επιλογή» κι αν κάνει ο λαός, από αυτές που του προσφέρει η κυβέρνηση, η «σωτηρία» της ΔΕΗ φορτώνεται κυριολεκτικά στην πλάτη του, με τον ίδιο τρόπο που πλήρωσε ο λαός την κερδοφορία των μετόχων της όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Υπάρχει όμως κι άλλη επιλογή: 

  • Να παλέψει ενάντια στις νέες αυξήσεις, διεκδικώντας ουσιαστικές μειώσεις στα τιμολόγια και ρεύμα φτηνό για όλο το λαό, κόντρα στην πολιτική της «απελευθέρωσης». 
  • Να φέρει στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και την πολιτική των κομμάτων τους τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου η ΔΕΗ και όλες οι πηγές Ενέργειας θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. 

Κι αυτή η επιλογή είναι η μόνη διέξοδος απέναντι στο «μονά χάνεις, ζυγά κερδίζω» της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.