Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Φοροληστεία 7.500 ΣΕΛΙΔΩΝ στο λαϊκό εισόδημα με μορφή κατεπείγοντος !

2016-05-21 13:00

Φοροληστεία στο λαϊκό εισόδημα

Μαζικές αυξήσεις στον ΦΠΑ και σειρά άλλων χαρατσιών πάνω στη λαϊκή κατανάλωση προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων:

-- Αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% (από 1η Ιούλη) με προσδοκώμενη διόγκωση των κρατικών εσόδων κατά 450 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά απογείωση του ΦΠΑ μετά το 2010, και για τη δεύτερη φορά, από την πλευρά τη συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

-- Αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης, υγραέριο, φυσικό αέριο και κηροζίνη (από 1η Ιούνη). Εξετάζεται η επιβολή ειδικού φόρου και στη σταθερή τηλεφωνία.                                                   

Στον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, η απόδοση του μέτρου υπολογίζεται από την κυβέρνηση στα 100 με 150 εκατ. ευρώ.

-- Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα καπνικά προϊόντα (από 1/6) με «απόδοση» περίπου 100 εκατ. ευρώ.

-- Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην μπίρα και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος έκπτωσης 50% στον ΕΦΚ στα αλκοολούχα ποτά στα Δωδεκάνησα, από την 1η Ιούνη (100 εκατ. ευρώ).

-- Εφαρμογή νέων συντελεστών υπολογισμού των τελών ταξινόμησης για τα αυτοκίνητα με βάση τις αγοραίες αξίες τους (από 1η Ιούνη).

-- Επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 15% - 30% στον καφέ και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα (από 1/1/2017).

ΨΗΦΙΣΗ ΞΑΝΑ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Με διαδικασία «επείγοντος» και ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο...

Όπως έκανε και με το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό, φέρνει η κυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής και το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τον αυτόματο «κόφτη», το νέο χαράτσωμα μέσω έμμεσων φόρων, το άνοιγμα της αγοράς των «κόκκινων» δανείων και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Την απόφαση πήρε η κυβερνητική πλειοψηφία στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, την οποία συγκάλεσε εκτάκτως χτες ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο 7.500 ΣΕΛΙΔΩΝ 

κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη.

Πέμπτη 19/5 και Παρασκευή 20/5 αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Το Σάββατο 21/5  η συζήτησή του στην Ολομέλεια

Κυριακή 22/5 στις 18.00, με ψηφοφορία επί της αρχήςκαι επί των άρθρων.

Καταγγέλλουμε  τις συνοπτικές διαδικασίες και την ψήφιση του νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μεθόδευση, καθώς με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις.