Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Εξελίξεις στο (συνέδριο) των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ

2019-04-05 11:11

Έχουν τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής

 

«Εγκληματική οργάνωση», «ίδιοι με τη Χρυσή Αυγή», «αριστερή και ακροδεξιά βία είναι εξίσου απαράδεκτες» είναι η «γραμμή» στην οποία κινήθηκαν τα στελέχη της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ και τα κόμματα που τους στηρίζουν, σε δηλώσεις τους για τις χτεσινές εξελίξεις στη Ρόδο. 

Με βρισιές και συκοφαντίες πετάνε την μπάλα στην εξέδρα για το όργιο νοθείας και εκφυλισμού που προσπαθούν να επιβάλουν στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο όνομα μάλιστα της «δημοκρατίας» (!), ενώ έχουν ξεφτιλίσει και καταπατήσει κάθε καταστατική διαδικασία. 

Αν κάτι θυμίζει Χρυσή Αυγή στο σκηνικό που έστησε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, τόσο στη Ρόδο όσο και πριν από λίγες μέρες στην Καλαμάτα, είναι οι πληρωμένοι μπράβοι που παρέταξαν απέναντι σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές. 

Είναι οι μαφιόζικες μέθοδοι με τις οποίες προσπαθούν να κρατήσουν τις βρωμιές τους μακριά από τα βλέμματα των εργαζομένων, αποφασίζοντας και διατάσσοντας ακόμα και τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από το συνέδριο. 

Είναι η προθυμία με την οποία αυτή η ομάδα εκτελεί τις εντολές των αφεντικών και προσπαθεί να νομιμοποιήσει την παρέμβασή τους στα συνδικάτα. 

Μετά απ' αυτά, δεν είναι καθόλου παράξενο ότι προσπαθούν να μιμηθούν τους χρυσαυγίτες ακόμα και στις συκοφαντίες σε βάρος του ΠΑΜΕ. Γιατί η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που συστηματικά παρουσιάζει συνδικαλιστές και εργαζόμενους ως τραμπούκους, για να «βγάλει λάδι» τα δικά της εγκλήματα και τους τραμπουκισμούς. 

Αυτές τις βρωμιές και τους φασίστες που τις ξεστομίζουν ξεπλένουν οι εργατοπατέρες και τα κόμματά τους. 

Γι' αυτό άλλωστε ο Μιχαλολιάκος τούς αποδίδει τιμές με χτεσινή ανάρτηση στο «Twitter»...

Ο Κατιμάς τών ΜΜΕ

 

ΡΟΔΟΣ                                                             ΑΘΗΝΑ 

Αυτοί είναι οι μπράβοι που βλέπουν τα ΜΜΕ 

και η Συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ 

και ΟΧΙ οι φουσκωτοί 

που (προστάτευαν) τις ‘’δημοκρατικές διαδικασίες’’  !  

«Μονομπλόκ» εμφανίστηκαν και χτες μια σειρά ΜΜΕ στα ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στη Ρόδο, υιοθετώντας τις ψευτιές και τις συκοφαντίες της ΓΣΕΕ. 

Το χορό της ...έγκυρης ενημέρωσης έσυραν ξανά το ΑΠΕ - ΜΠΕ και η κρατική ΕΡΤ, είχαν όμως άξιο ανταγωνιστή τον «ΣΚΑΪ», χωρίς να υπολείπονται και οι υπόλοιποι, «συμπολιτευόμενοι» και «αντιπολιτευόμενοι» στην κυβέρνηση. 

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των Μέσων δεν είχε απεσταλμένο στη Ρόδο, αλλά αυτό καθόλου δεν τους εμπόδισε να αναπαράγουν τα παραμύθια που έγραφε στις ανακοινώσεις της η ΓΣΕΕ και μετέδιδαν τα στελέχη της από το νησί. Ολοι αυτοί που υπερασπίζονται τάχα την ελευθεροτυπία και τη δεοντολογία στα ΜΜΕ, δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν για τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από το συνέδριο, με ευθύνη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. 

Αντ' αυτού, ακούσαμε (αλλά δεν είδαμε) για «εισβολείς» και «σπασμένες τζαμαρίες», ακούσαμε (αλλά δεν είδαμε) για «λοστούς» και «τραυματίες», ακούσαμε για «τραμπούκους», αλλά το μόνο που είδαμε (και μάλιστα σε βίντεο της ΓΣΕΕ!) ήταν μια ομάδα της συνδικαλιστικής μαφίας να τραμπουκίζει έναν συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ. 

Για «ξεκάρφωμα», βέβαια, κι αφού είχαν φτιάξει το κλίμα που επεδίωκαν με τους τίτλους, τα ...πολεμικά ρεπορτάζ και τις μυξοκλαούρες των ΓΣΕΕδων, έβγαζαν και κανέναν συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ να μιλήσει για τα γεγονότα. 

Καθόλου δεν μας εκπλήσσει ο τρόπος που πρόβαλαν τα γεγονότα. 

Ηταν προαποφασισμένος από τα αφεντικά, όπως είχαν προαποφασιστεί η σύνθεση των αντιπροσώπων και το αποτέλεσμα του συνεδρίου. 

Η παρέμβαση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικάτων, χιλιάδων εργαζομένων σε όλη τη χώρα, τους χάλασε τη «σούπα». 

Γι' αυτό σέρβιραν στους τηλεθεατές και αναγνώστες τους τον ...κατιμά των εργατοπατέρων.

Φτάνει πια ! στις βρωμοδουλειές τους...

Με σημαντική παρακαταθήκη και τη χτεσινή πετυχημένη κινητοποίηση εκλεγμένων αντιπροσώπων και συνδικαλιστών στη Ρόδο, η οποία απέτρεψε την προσπάθεια της έκπτωτης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να στήσει «συνέδριο» - παρωδία, με μπράβους, νόθους και εργοδότες, αυτό που προέχει τώρα είναι το «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» να ακούγεται όλο και πιο δυνατά από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Το περιεχόμενο και η σημασία αυτής της ελπιδοφόρας μάχης πρέπει από σήμερα κιόλας, ακόμα πιο αποφασιστικά, να φτάσουν παντού: 

Με περιοδείες, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, με κάθε πρόσφορη πρωτοβουλία, ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να ενημερωθούν, να συζητήσουν για τις εξελίξεις και για τη συνέχεια, να βγάλουν συμπεράσματα, να πάρουν θέση, ενισχύοντας τα σωματεία και την ταξική γραμμή πάλης.

Η χτεσινή αποφασιστική κινητοποίηση στη Ρόδο ακύρωσε τη μεθόδευση των εργατοπατέρων να στήσουν στη ζούλα, κεκλεισμένων των θυρών, μια σικέ κάλπη, με νόθους και εργοδότες και με προαποφασισμένο αποτέλεσμα, για την ενίσχυση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ανθρώπων δηλαδή του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του μέσα στα συνδικάτα.

Οι εργατοπατέρες «φύτεψαν» ένα μάτσο μπράβους στο χώρο του συνεδρίου για να απειλούν και να παρεμποδίζουν εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων. Επιχείρησαν να φτιάξουν ένα κτίριο - φρούριο σφραγισμένο από παντού. 

Έριξαν απαγορευτικό στα Μέσα Ενημέρωσης, απέκλεισαν την παρουσία δημοσιογράφων, για να πέσει βαθύ σκοτάδι στις βρωμοδουλειές τους...

Για μια ακόμα φορά, όμως, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απέδειξε ότι έχει και τη δύναμη και την πείρα για να αχρηστεύει τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και του εργατοπατερισμού! 

Ολα τα κόλπα και οι βρωμιές τους δεν στάθηκαν ικανό εμπόδιο στους αντιπροσώπους της ΔΑΣ και σε δεκάδες εκλεγμένους συνδικαλιστές, να βροντοφωνάξουν μέσα στο χώρο του συνεδρίου: «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!».

Εξίσου αποτυχημένη ήταν και η προπαγανδιστική προσπάθεια των εργατοπατέρων να κάνουν το μαύρο άσπρο, αξιοποιώντας τον γνωστό μηχανισμό, με επικεφαλής τον εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλο, παρά την προκλητική και εξόφθαλμη στήριξη που τους παρείχαν τα αστικά ΜΜΕ και βέβαια η κρατική ΕΡΤ.

Το μήνυμα που στέλνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα είναι ξεκάθαρο, διαρκές και αφορά κάθε εργαζόμενο: Δεν θα περάσουν οι άθλιες μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων και της εργοδοσίας για τη «νομιμοποίηση» των οργίων νοθείας! 

Δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις για τη «νομιμοποίηση» της απροκάλυπτης παρουσίας της ίδιας της εργοδοσίας στα συνδικάτα!

Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει κατανοητό από περισσότερους εργαζόμενους ότι χωρίς οργάνωση της πάλης και σύγκρουση δεν μπορεί να αλλάξει η νοσηρή κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.