Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Εργατικό γλέντι αλληλεγγύης αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ

2015-04-21 11:07

Πλήθος κόσμου στο εργατικό γλέντι στον Πειραιά

 (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου στο εργατικό γλέντι αλληλεγγύης που διοργάνωσαν οι Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής τουΠειραιά.

Ένα μεγάλο πανό στην είσοδο του κτιρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, το οποίο αναγράφει «Κανένας μόνος του στην κρίση. Ταξική αγωνιστική αλληλεγγύη» με υπογραφή ταξικά Σωματεία Πειραιά, «υποδέχεται» τον κόσμο.

Ο ργάνωση υποδειγματική, το φαγητό πλούσιο, όλα προσφορές, δείχνοντας τη γνήσια ταξική αλληλεγγύη και τη μαζική και οργανωμένη δουλειά που έχει γίνει και έχει αγκαλιαστεί απ' όλους ενώ και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος σε δήλωσή του επεσήμανε: «Παλεύουμε και ενισχύουμε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την ενότητα της εργατικής τάξης, που ενισχύει την ταξική, κοινωνική, λαϊκή, αλληλεγγύη, που προωθεί την ανάπτυξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή συμμαχία, σε αντιμονοπωλιακό, αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό. Δηλαδή, όταν στρέφεται ενάντια σε όλους αυτούς που δημιουργούν την κρίση, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τα μεγάλα προβλήματα της εργατικής τάξης και του λαού μας, την εκμετάλλευση, την καταπίεση». (Δείτε πάνω το βίντεο).

Ανοίγοντας το γλέντι ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μετά από 6 χρόνια βαθιάς κρίσης, απληρωσιάς, ανεργίας, άγριας επίθεσης ενάντια στις κατακτήσεις μας και τα δικαιώματά μας, εμείς είμαστε εδώ. Έπειτα από αμέτρητες προσπάθειες να υποταχθούμε, να διαλύσουμε τις οργανώσεις μας, να βάλουν στο χέρι ή να χτυπήσουν τα σωματεία μας (μέχρι και με ενέδρα θανάτου από τους εγκληματίες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής) εμείς είμαστε εδώ στο κέντρο του λιμανιού με ψηλά το κεφάλι, με τις οργανώσεις του αγώνα μας, τα συνδικάτα μας, τις Λαϊκές επιτροπές, τους γυναικείους Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα από μια σειρά χώρους. Είμαστε εδώ για λίγες στιγμές χαράς. Παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον για να αντέξουμε, να συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας για ζωή, για δουλειά με δικαιώματα, με αξιοπρέπεια». (Δείτε εδώ τη δήλωσή του).

Το μουσικό πρόγραμμα παρουσίασαν ο Δημήτρης Κανέλλος τραγούδι κιθάρα, ο Ισίδωρος Παπαγεωργίου κιθάρα, ο Γιάννης Μπαξεβάνης μπουζούκι και ο Άγγελος Μουζάκηςπλήκτρα.

Πηγή: 902.gr