Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Έργα και οι ημέρες ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί

2018-12-31 12:12

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί ,

κάθε χρόνο μείωναν τους μισθούς 3,1%

δηλαδή πάνω από 37% - 38%

Οι περισσότερες θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνται είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου, δηλαδή μερικής απασχόλησης, για μερική ζωή, συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας.

 Όλα αυτά οδήγησαν στην εντατικοποίηση της εργασίας, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των θανατηφόρων ατυχημάτων.

Το 2017 το 25% των εργαζομένων να αμείβεται με λιγότερα από 500 ευρώ μεικτά, ο μέσος μισθός να κατρακυλάει, από 1.011 ευρώ που ήταν το 2014, έφτασε το 2017 στα 982 ευρώ.

Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει

Αλλά και "τα έργα και οι ημέρες" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι αποκαλυπτικά. 

Μια έκθεση της "διαΝΕΟσις" λέει ότι: 

Από το 2009 έως το 2014 

οι μισθωτοί έχασαν το 38,6% των εισοδημάτων τους, 

οι αυτοαπασχολούμενοι έχασαν το 40,3%, 

οι άνεργοι το 43,8% 

και οι συνταξιούχοι το 32,5%. 

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφτιαξαν το υπόβαθρο αυτών των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπούς, σας αποκαλύπτει η έκθεση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας: 

Από το 2008 έως το 2017, κάθε χρόνο σε ετήσια βάση μειωνόταν το πραγματικό εισόδημα των μισθωτών κατά 3,1%, δηλαδή πάνω από 37% - 38%.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πήρε τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να ολοκληρώσει την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος. 

Ο νόμος Κατρούγκαλου, ακριβώς, ολοκλήρωσε αυτό το έγκλημα γιατί μειώσατε τον συντελεστή αναπλήρωσης των συντάξεων από 70% που ήταν στο 33% έως 43%, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας. 

Αυτό οδήγησε στη μείωση των συντάξεων. 

Η κατώτατη σύνταξη επί των ημερών σας διαμορφώνεται στα 413 ευρώ από 716 ευρώ μαζί με το ΕΚΑΣ (...)

Αυξήσατε τα όρια συνταξιοδότησης, τις εισφορές, τη συμμετοχή των συνταξιούχων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Αρα, προχωρήσατε ένα βήμα παραπέρα, από αναδιανεμητικό και κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, το μετατρέψατε σε ανταποδοτικό, κάνοντας την Ασφάλιση ατομική ευθύνη, για να υποχρεώνεται ο εργαζόμενος να καταφεύγει στη συμπληρωματική Ασφάλιση. 

Τον στέλνετε δηλαδή στο στόμα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών είτε με τα ιδιωτικά συμβόλαια είτε με τα επαγγελματικά ταμεία.

Γι' αυτό, ακριβώς, το τελευταίο διάστημα φέρατε δύο οδηγίες της ΕΕ που διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τη δράση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. 

Το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου ενσωματώνει και το πνεύμα και το γράμμα του ασφαλιστικού συστήματος Πινοσέτ.

Και δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι. 

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες και οι έμποροι, εκτός από τη φοροεπιδρομή και την αντιασφαλιστική λαίλαπα, έχουν να αντιμετωπίσουν, στο όνομα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, και τη δράση των μονοπωλιακών ομίλων, των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων. 

Ετσι, σπρώχνονται βίαια εκτός αγοράς.

Η "δίκαιη ανάπτυξή" σας στιγματίζεται από τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060 (...) 

Μια ανάπτυξη αναιμική και αβέβαιη, εξαιτίας της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, της όξυνσης των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις μεγάλες οικονομίες, ανταγωνισμούς στους οποίους εμπλέκεται και η Ελλάδα στο πλαίσιο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης. 

Η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε σημαιοφόρο των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, αυξάνοντας τους κινδύνους για την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Ολα αυτά γίνονται στο πλαίσιο μιας άσφαιρης αντιπαράθεσης που κλιμακώνεται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, που επιδιώκει να κρύψει και να συγκαλύψει τη συμφωνία των κομμάτων αυτών στην πολιτική που υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου, στην πολιτική της ΕΕ, στους στόχους της αστικής τάξης για γεωστρατηγική αναβάθμιση. 

Επιδιώκουν μέσα από αυτήν την αντιπαράθεση να προωθήσουν την αναπαλαίωση, αλλά και θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος. 

Θέλουν να οδηγήσουν στη μείωση των απαιτήσεων του λαού σε επίπεδο προγραμμάτων φιλανθρωπίας και τίποτα άλλο. 

Επιδιώκουν τον εγκλωβισμό της λαϊκής συνείδησης ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη για να επιλέγει κάθε φορά τον δυνάστη της.