Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Οκτακομματική βουλή, δύο πολιτικές

2015-08-29 10:19

Από την μία .....

Κόμματα Ευρωμονόδρομου  

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

– ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ – ΑΝΕΛ 

- Λαϊκή Ενότητα ,κ.λ.π.

3ο μνημόνιο 

παραμένουν σε ισχύ όλα 

τα αντιλαϊκά μέτρα 

των προηγούμενων μνημονίων.

Από την άλλη.....

ΚΚΕ - για να γίνει ο λαός κυρίαρχος 

της οικονομίας και της εξουσίας, 

για μια πραγματικά αληθινή εργατική 

- λαϊκή κυριαρχία και εξουσία.

 
Φθαρμένο και παλιό

Ενδιαφέρον είχε η αναφορά σε ραδιοφωνική συνέντευξη της πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου και εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγας Γεροβασίλη, ότι το μεγάλο ερώτημα στις επικείμενες εκλογές είναι ποιον θα εμπιστευτεί ο λαός να κυβερνήσει: 

«Τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ή τις παλιές φθαρμένες δυνάμεις, που σαράντα χρόνια, δεν το ξεχνάει αυτό ο ελληνικός λαός, κυβέρνησαν με πολιτικές οι οποίες έφεραν τον τόπο μέχρι εδώ».

Το δίλημμα που προσπαθούν να «στήσουν» στο λαό, είναι στην κυριολεξία κάλπικο. Αυτό που είναι κυριολεκτικά σάπιο, είναι το αστικό πολιτικό σύστημα και το καπιταλιστικό σύστημα που ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύουν στη σημερινή συγκυρία με τον καλύτερο τρόπο, κατά ομολογία μάλιστα των εκπροσώπων ιμπεριαλιστικών μηχανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ, οι ΗΠΑ. 

Ολοι αυτοί που δηλώνουν σήμερα περιχαρείς για τον ηγέτη Τσίπρα και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε μέσα σε επτά μήνες να ξεσηκώσει μια χαρά όλα τα «χούγια» των πολιτικών δυνάμεων τις οποίες χαρακτηρίζει «παλιές και φθαρμένες δυνάμεις που κυβέρνησαν 40 χρόνια». 

Κατάφερε να κάνει μέσα σε επτά μήνες όλα όσα γίνονταν εδώ και δεκαετίες. Κοροϊδία και εμπαιγμός στο λαό, τεμενάδες στην ΕΕ για να σχεδιάσουν από κοινού το νέο αντιλαϊκό πακέτο, τεμενάδες και στο ΝΑΤΟ που του πρόσφερε κιόλας νέα βάση σε ελληνικό νησί, μνημόνιο Νο 3, εκβιαστικά διλήμματα μπροστά στις κάλπες, υποχρεωτική δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων νοσοκομείων, πανεπιστημίων, δημοσίων οργανισμών, διορισμοί συγγενών και φίλων στον κρατικό μηχανισμό και τόσα άλλα... Και το κατάφερε γιατί:

Από τη μία, η προσήλωση στη στρατηγική της ΕΕ, οι ίδιες του οι θέσεις εκεί οδηγούν, δηλαδή στην ενίσχυση του κεφαλαίου, στη διατήρηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. 

Και από την άλλη, είναι τέτοια η ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του, που μπορούν να παίξουν ρόλο στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, αφού κλέβουν ριζοσπαστικά συνθήματα για να ξεγελάνε τους εργαζόμενους, να εκμαυλίζουν λαϊκές συνειδήσεις, να πουλάνε παραμύθια ότι μπορεί μέσα στο συγκεκριμένο σύστημα να ενισχύονται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και ταυτόχρονα να περνά καλά και ο λαός...

Η ιστορία ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, είναι τόσο παλιά και φθαρμένη, όσο ακριβώς και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - που έχουν κυβερνήσει. 

Τόσο παλιά και φθαρμένη όσο η σοσιαλδημοκρατία. 

Γιατί αυτό που πρεσβεύει, ο όρος ύπαρξής του από τη δημιουργία του, είναι να εγκλωβίζει ριζοσπαστικές συνειδήσεις σε ανώδυνα μονοπάτια, να εξαπατά πολιτικά το λαό, να παραμυθιάζει ότι είναι δύναμη που θα ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική μέσα στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και άλλους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. 

Να παίζει το χειρότερο ρόλο, όταν το σύστημα βρίσκει ζόρια να συνεχίσει την αντιδραστική του πολιτική. Μήπως αυτό δε γίνεται και τώρα; 

Μήπως γι' αυτό το λόγο δε λέει η Μέρκελ ότι οι εκλογές «δεν είναι μέρος της κρίσης αλλά της λύσης»; 

Μήπως γι' αυτό ο ίδιος ο Σόιμπλε δεν αποθεώνει τις πολιτικές επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; 

Μήπως γι' αυτό δεν ξεσηκώθηκε κίνημα από τα γεράκια των αγορών - όπως τους έλεγε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ - για να στηρίξουν τη συμφωνία της 13ης Ιούλη, που έφερε το μνημόνιο και θα φέρει κι άλλα μέτρα;

Τις τελευταίες δεκαετίες, το συγκεκριμένο κόμμα και οι πολιτικοί του πρόγονοι έχουν δείξει δείγματα αντιλαϊκής γραφής. 

Πιστοί σε αυτό, το ίδιο κάνουν και σήμερα. 

Και βέβαια, σε αυτό το πλαίσιο, βασικό του καθήκον και μέλημα ήταν πάντα το ιδεολογικό, πολιτικό χτύπημα του ΚΚΕ για προφανείς λόγους. 

Αρα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραδοσιακά είναι ένας από τους πολιτικούς φορείς και εκπροσωπεί ένα από τα ιδεολογικά ρεύματα που εκφράζουν ό,τι πιο φθαρμένο, παλιό και σάπιο... 

Από τότε που προσπάθησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ και σήμερα έφτασαν να χαριεντίζονται με τη Μέρκελ, τον Ολάντ και τον Ομπάμα και να δίνουν τα χέρια με αυτούς για να διαλύσουν τη ζωή του λαού. 

Να ακρωτηριάσουν κάθε λαϊκή συνείδηση, που μπροστά στην κρίση και σε όσα έχει ζήσει, σκέφτεται και μπροστά στις εκλογές να κάνει ένα σημαντικό ριζοσπαστικό βήμα, στηρίζοντας το ΚΚΕ.

 Είναι μια παλιά ιστορία με προδιαγεγραμμένη πορεία, που καταρρίπτει σήμερα αυταπάτες και ψευδαισθήσεις.