Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Ενιαίου Συλλόγου Γονέων Καταγγέλλει περικοπές

2020-04-30 11:23

ΣΕΑΑΝ

Καταγγέλλει περικοπές σε αναπηρικά επιδόματα και συντάξεις

«Στη Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ έρχονται τις τελευταίες μέρες όλο και πιο πολλές καταγγελίες για περικοπές επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων τους τελευταίους μήνες. Ανάπηροι που δεν μπήκε το επίδομά τους ή το είδαν μειωμένο (αλλαγή κατηγορίας), συνταξιούχοι αναπηρίας, που είδαν τη σύνταξή τους μειωμένη ή με κομμένο το επίδομα απολύτου αναπηρίας, επίδομα που μπαίνει πάνω στη σύνταξη», υπογραμμίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Υπενθυμίζει όσα είχε επισημάνει και παλιότερα, ότι με αφορμή «τη συγκέντρωση όλων των φακέλων σε έναν ενιαίο Οργανισμό, απρόσωπο (δηλαδή τον ΟΠΕΚΑ - Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και με κριτήριο τη λειτουργικότητα θα αρχίσουν να κόβουν με διάφορα γνωστά ή άγνωστα κριτήρια (ακόμα και παρά τω νόμω), επιδόματα και συντάξεις».

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους ανάπηρους να βγάλουν συμπεράσματα, καθώς «η ΝΔ είχε ψηφίσει όλως τυχαίως το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΠΕΚΑ και τη λειτουργικότητα». Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι «με τους δικούς του νομούς και κριτήρια γίνονται οι περικοπές σήμερα», ενώ η ΕΣΑΜΕΑ «το είχε κάνει γαργάρα όταν ψηφίζονταν ο νόμος και στήριζε και στηρίζει τον ΟΠΕΚΑ, τη λειτουργικότητα, αλλά και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ».

Τέλος, καλεί όσους βλέπουν περικοπές σε επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας ή αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα, να επικοινωνήσουν στα τηλ: 210-5221411 και στο 6976472901 Καμαρινός Γιάννης, πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ, 6972510719 Μπίλης Γιώργος και 6948940746 Μελέτσης Γιάννης, μέλη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ.