Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Εδώ θα δείτε τα αναδρομικά που θα πάρετε - Εκτύπωση Ενημερωτικού Σημειώματος

2020-10-23 21:21

e-ΕΦΚΑ: Έτσι θα δείτε τα αναδρομικά που θα πάρετε

 

ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ

e-ΕΦΚΑ | Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης

www.efka.gov.gr › ...

1 - Πατήστε στα μπλέ γράμματα για να εισέλθετε στην υπηρεσία

2 - ΕΦΚΑ

3 - Συνταξιούχοι

4 - Πληρωμές

5 - Εκτύπωση Ενημερωτικού Σημειώματος Επιστροφής Μειώσεων Συντάξεων

6 - Σύνδεση με κωδικούς ΤΑΧΙSΝΕΤ 

7 - Συνέχεια στο ΤΑΧΙSΝΕΤ

8 - ΕΚΤΥΠΩΣΗ

e-ΕΦΚΑ: Έτσι θα δείτε τα αναδρομικά που θα πάρετε

Έτοιμα τα ενημερωτικά σημειώματα των αναδρομικών. Πώς θα δείτε τα αναδρομικά που θα πάρετε στην νέα εφαρμογή του e-ΕΦΚΑ.

Μία νέα εφαρμογή έθεσε σε λειτουργία ο e-ΕΦΚΑ μέσω της οποίας ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να δει και να εκτυπώσει άμεσα το δικό του «Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστροφής Μειώσεων Συντάξεων». Στο πλαίσιο της πληρέστερης, αναλυτικότερης και έγκυρης ενημέρωσης των συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ σχετικά με τα αναδρομικά ποσά που έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους, η Διοίκηση του Φορέα ενημερώνει ότι η νέα εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και εμφανίζεται ως εξής:

<span style="font-size:11.0pt;line-height:107%; font-family:" calibri","sans-serif";"" calibri;="" times="" new="" roman";="" ="" "="">

Υπενθυμίζεται ότι στις ειδικές περιπτώσεις συνταξιούχων που έλαβαν, κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαίου 2016, τα ποσά που παρακρατήθηκαν και κρίθηκαν αντισυνταγματικά θα επιστραφούν στο σύνολό τους, στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους. Παράλληλα μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η διαδικασία μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ για τη χορήγηση των αναδρομικών ποσών των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει στους δικαιούχους κληρονόμους τους.

Αναλυτικότερα δεν θα λάβουν αναδρομικά σε αυτή τη φάση όσοι συνταξιούχοι υπέβαλλαν αίτηση πριν ή κατά το 11μηνο και ξεκίνησαν να πληρώνονται την σύνταξη μετά τον 6/2015. Ειδικότερα θα λάβουν οι ίδιοι τα αναδρομικά που δικαιούνται χωρίς αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Πρόκειται για τις ειδικές εκείνες περιπτώσεις συνταξιούχων που η συνταξιοδότησή τους έπεσε κοντά στο 11μηνο, με αποτέλεσμα να λάβουν, κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαίου 2016.