Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Δραπετσώνα «Oil One» ρύπανση από τα καζάνια

2018-05-05 10:37

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Νέα κινητοποίηση για τη ρύπανση από τα καζάνια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σωματείων Εκπαιδευτικών και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έξω από τα καζάνια της «Oil One» στο χώρο των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, όπου η δυσοσμία ειδικά τις τελευταίες μέρες ήταν πολύ έντονη, έγινε ξανά την Παρασκευή το μεσημέρι. 

Την Παρασκευή έμειναν κλειστά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και εκφράζουν φόβους για σοβαρή ρύπανση, που είναι ικανή να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους ίδιους και τα παιδιά τους, ενώ έλεγαν αστειευόμενοι πως περιμένουν να φυσήξει, όπως κι έγινε, για να καλυτερεύσει η κατάσταση...

Την Παρασκευή, γονείς, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής με την κινητοποίησή τους απαίτησαν να ανακληθούν άμεσα οι άδειες εγκαταστάσεων της «Oil One». 

Επίσης, η ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος κήρυξαν δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου.

Σημειώνεται πως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος τονίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι η άδεια που δόθηκε «από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον επιχειρηματία για να αναβαθμίσει τις δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του στο χώρο των Λιπασμάτων είναι τεράστια πρόκληση», σε μία περιοχή που είναι αρκετά επιβαρυμένη περιβαλλοντικά.

Σημειωτέον, την ερχόμενη Δευτέρα στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής για τον «Κλεισθένη» οι δημοτικοί σύμβουλοι Κερατσινίου - Δραπετσώνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα θέσουν ξανά το θέμα. 

Να τονιστεί ότι για το οξυμένο αυτό πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Τα καζάνια στη Δραπετσώνα, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια

Κίνδυνος - θάνατος για τους κατοίκους τα καζάνια των πετρελαιοειδών

Σωματεία και φορείς της περιοχής αναλαμβάνουν δράση, καταγγέλλοντας ότι η υγεία και η ζωή του λαού θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Πατήστε πάνω στα μπλέ γράμματα για να διαβάσετε το άρθρο