Συγκέντρωση έξω από το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας, διοργανώνουν η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, σωματεία και φορείς της πόλης, με κύριο αίτημα την κατασκευή Παιδιατρικού Νοσοκομείου. Η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 5 Απρίλη στις 11 το πρωί, και θα ακολουθήσει πορεία προς τον χώρο των λιπασμάτων, που θα καταλήξει στις εγκαταστάσεις της OIL ONE ΑΕ.

Επίσης, διεκδικούν να σταματήσει η λειτουργία διυλιστηρίων στην περιοχή, άμεση ανάκληση της άδειας της OIL ONE AE από την κυβέρνηση, να μην εμπορευματοποιηθεί η περιοχή των λιπασμάτων, ανάπλαση με κρατική χρηματοδότηση, αξιοποίηση της περιοχής με βάση τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρει:

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κερατσινίου - Δραπετσώνας στις 09/03/2015, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ έφερε προς συζήτηση το θέμα της Ανάπλασης της πρώην λιμενοβιομηχανικής ζώνης στην Δραπετσώνα. Σε μια κατάμεστη από δημότες και μαζικούς φορείς αίθουσα, και με την παρουσία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γ. Γαβρίλη, και βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η δημοτική αρχή έφερε ψήφισμα για το θέμα της Ανάπλασης, πρόταση τροποποίησης του άρθρου του ΡΣ Α/Α, που αναφέρεται στον χώρο της Ανάπλασης και τον χαρακτηρίζει βιομηχανική ζώνη, και ένα πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα.

Η ομιλία του υπουργού, παρά την απαιτούμενη "ασάφεια", ήταν αρκετά συγκεκριμένη ώστε να προβληματίσει και τους πλέον καλοπροαίρετους. Χαρακτηριστικά είπε ότι "η κυβέρνηση προτίθεται να επανεξετάσει τη σύμβαση μεταξύ του ΟΛΠ και της OIL ONE ΑΕ από άποψη νομιμότητας", και ότι "η ακύρωση του χαρακτηρισμού της περιοχής ως βιομηχανικής ζώνης, δεν σημαίνει και ακύρωση της επένδυσης Μελισσανίδη".

Στη συνέχεια συνέδεσε "αυτό που θα γίνει στον χώρο των Λιπασμάτων, με την παραγωγική ανασυγκρότηση όλης της περιοχής" (βλέπε ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ, σχέδια επέκτασης της Cosco, "Πολιτιστική Ακτή").

Με απλά λόγια η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να αξιοποιηθεί η περιοχή προς όφελος των κατοίκων της, δεν έχει κανένα σκοπό να ανακαλέσει την άδεια Μελισσανίδη. Γι' αυτούς το στήσιμο διυλιστηρίων και καζανιών επεξεργασίας αποβλήτων, 100 μ. από τα σπίτια των ανθρώπων, δεν είναι ξεκάθαρα παράνομο, αλλά χρειάζεται επανεξέταση !

Από τη μεριά του ο δήμαρχος παρά τα μεγάλα λόγια ότι δήθεν "δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία των διυλιστηρίων ή άλλες βιομηχανικές χρήσεις" αρνήθηκε -για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες- να συμπεριλάβει στο ψήφισμα την πρόταση των δημοτικών συμβούλων της "Λαϊκής Συσπείρωσης"για "άμεση ανάκληση από την κυβέρνηση και την περιφέρεια, της άδειας των εργασιών της OIL ONE AE". Αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά μέσα από το ψήφισμα για την κατασκευή Παιδιατρικού Νοσοκομείου στον χώρο των πρώην λιπασμάτων, ένα πάγιο αίτημα του λαϊκού κινήματος της περιοχής, που μπορεί να καλύψει την τεράστια έλλειψη για όλον τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Παράλληλα δηλώνουν όλοι έτοιμοι να δώσουν 5.000.000 € ζεστό χρήμα στην Εθνική Τράπεζα, για να απαλλοτριώσουν τα 240 στρ. που φέρεται ότι της ανήκουν. Μήπως γιατί δημοτική αρχή και Περιφέρεια έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία μαζί της;

Συμπεράσματα βγαίνουν και από τις τοποθετήσεις των βουλευτών της συγκυβέρνησης.

Η Ε. Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ) μίλησε για "έσοδα από την Ανάπλαση" και υπεραμύνθηκε του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, που είναι το πρώτο βήμα για την είσοδο των ιδιωτών - επενδυτών στον χώρο, ενώ ο Δ. Καμμένος (ΑΝΕΛ) ήταν πιο ξεκάθαρος. Μίλησε για "business plan" και για ανταποδοτικά οφέλη του δήμου, αλλιώς το project θα χρεοκοπήσει! Δηλαδή χαράτσωμα των εργαζομένων και του λαού για τη χρήση του χώρου των Λιπασμάτων και ιδιωτικοποίηση.

Η στάση όλων, Κυβέρνησης - Περιφέρειας - Δημοτικής Αρχής, έχει ως στόχο να παραπλανήσει από το βασικό ζήτημα ότι στον καπιταλισμό η γη είναι εμπόρευμα και αξιοποιείται με σκοπό το κέρδος, και σε αυτό συναινούν παρά τα μεγάλα λόγια. Η διαφωνία βρίσκεται στα ανταλλάγματα, στο αντίτιμο, κλπ.

Η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας και οι φορείς που συσπειρώνονται σε αυτήν, δηλώνει την αντίθεσή της στη δραστηριοποίηση ιδιωτικών - επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή, στις συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ (συμβάσεις παραχώρησης, πώληση μετοχών), τονίζουμε την ανάγκη το λιμάνι του Πειραιά να ανήκει στον λαό, να αποτελέσει λαϊκή περιουσία.

Οι φορείς που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι:

Ο Σύλλογος Γυναικών "Η Στοργή του παιδιού", ο Σύλλογος Γυναικών "Η Κυψέλη", η Ένωση Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Σωματείο Επισιτισμού Πειραιά, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής - Ευγενείας». 

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ 

( FOTO ) από παλαιότερη κινητοποίηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την  Κυριακή 5 Απρίλη  στις  11πμ  έξω από το  

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ  

 Το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ πραγματοποιούμε  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και  ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ και στις  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ της  OIL ONE  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ  Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ.
 

 ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ !!!

 ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ & ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ 100 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΑ !!! (ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ & ΕΝΕΡΓΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ)
ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ &  άλλων  ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ από τα πλοία (slops) , ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ !!!
   Πριν γίνουμε τα νέα θύματα στο βωμό του κέρδους των μεγάλων ιδιωτικών
συμφερόντων ,

 Απαιτούμε  ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ που έχουν
δοθεί στην εταιρεία του Μελισσανίδη (OIL ONE) και το κλείσιμο των
εγκαταστάσεων (καζάνια-διυλιστήριο)

Και την ΑΛΛΑΓΗ του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής, και της απόφασης Μανιάτη.
Διεκδικούμε την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ της περιοχης, 
-με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ για τους κατοίκους,

-με ΠΡΑΣΙΝΟ επιπέδου πόλης,

-με παιδιατρικό νοσοκομείο (που θα καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης
περιοχής)

- με  εγκαταστάσεις μαζικού λαϊκού αθλητισμού,

- με σεβασμό και ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής μας,

- με κρατική χρηματοδότηση.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.