Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Διαμαρτυρία συνταξιούχων για Κοινωνικό Τουρισμό

2020-07-03 18:31

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Όλοι οι συνταξιούχοι δικαιούνται Κοινωνικό Τουρισμό

- Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο

 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες Πέμπτη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στο υπουργείο Τουρισμού, διαμαρτυρόμενοι για τις βάρβαρες περικοπές στα δικαιώματά τους, μεταξύ των οποίων και των προγραμμάτων Κοινωνικού - Θεραπευτικού Τουρισμού, των εκδρομών, εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων, αγοράς βιβλίων, διεκδικώντας να εκδοθεί πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για όλους τους συνταξιούχους, δίχως εμπόδια και προαπαιτούμενα. Τελικά, ικανοποιήθηκε το αίτημα να ενταχθούν οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων (πλην ΟΓΑ, που υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα) στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

«Μετά από 9 χρόνια συνεχών περικοπών στα προγράμματα Κοινωνικού Θεραπευτικού Τουρισμού, εκδρομών, αγοράς βιβλίων, εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων, έγινε κατορθωτό μετά από συνεχείς επαφές της ΣΕΑ με το υπουργείο Εργασίας και Τουρισμού να βρουν ικανοποίηση ορισμένα από τα αιτήματα μας.

Στη συνάντηση που έγινε στις 2 Ιούλη 2020 με το υπουργείο Τουρισμού οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων (εκτός ΟΓΑ που υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα) δικαιούνται Κοινωνικό Τουρισμό μέσα από το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους" έτους 2020. Οι αιτήσεις λήγουν στις 5 Ιούλη, αλλά θα δοθεί παράταση ώστε να μπορέσουν όσοι συνταξιούχοι το επιθυμούν να κάνουν αίτηση και εφόσον έχουν κάνει φορολογική δήλωση του 2018 και το ατομικό τους εισόδημα είναι μέχρι 16.000 ευρώ και το οικογενειακό 28.000 ευρώ.

Στη κατάθεση του συνόλου των αιτημάτων μας για Κοινωνικό Θεραπευτικό Τουρισμό μας απάντησαν ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με το υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ για την καλύτερη επίλυσή τους». 

Τέλος, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις τονίζουν ότι οι «συνταξιούχοι μέσα από τους αγώνες τους θα διεκδικήσουν για όλους όλα όσα τους ανήκουν».

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις συμμετοχής των δικαιούχων υποβάλλονται προς το υπουργείο Τουρισμού αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής (www.tourism4all.gr).

 Όποιοι επιλεγούν θα λάβουν διατακτική ταξιδίου (e-voucher). 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις) με συμμετοχή των συνταξιούχων 50% ή 40% σε άτομα με αναπηρία πάνω από 67%.