Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο.

2016-01-15 10:15
 
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
 
 
Δεν θ' αφήσουν σε χλωρό κλαρί 
κυβέρνηση και εργοδοσία

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες καθημερινά, μπροστά στα συλλαλητήρια στις 23 Γενάρη και την απεργιακή κλιμάκωση     

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Παναττική συγκέντρωση την Τρίτη 19 Γενάρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης οργανώνει ηΣυντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια τρομοκρατικά επιχειρήματα των προηγούμενων, όσον αφορά τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος. 

Δεν περιέχει καμιά αναφορά στη διαχρονική ληστεία των αποθεματικών των Ταμείων, που ανέρχεται στα 100 δισ. ευρώ περίπου. 

Κι ακόμα επικυρώνει και θωρακίζει με νόμο τις μέχρι τώρα περικοπές των συντάξεων και των δώρων», τονίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση. 

Στη συγκέντρωση καλεί και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

Την ίδια μέρα, στη Λάρισα, οι συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού καλούν στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση - ανοιχτή συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό, στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ.          

Μηχανοκίνητη πορεία σε γειτονιές της Αθήνας οργάνωσε χτες το απόγευμα τοΣυνδικάτο Οικοδόμων, μαζί με τα Σωματεία Ηλεκτροτεχνιτών, Εργαζομένων στην κατεργασία ξύλουκαι των Εργαζομένων στα έργα κατασκευής του Μετρό.

 
Στιγμιότυπο από τη μηχανοκίνητη πορεία
Στιγμιότυπο από τη μηχανοκίνητη πορεία

Με δεκάδες μηχανάκια «στολισμένα» με τις σημαίες του Συνδικάτου, φορώντας τα οικοδομικά γιλέκα, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές «όργωσαν» κυριολεκτικά τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας. Σκόρπισαν χιλιάδες τρικάκια με το σύνθημα «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο» και με ντουντούκες κάλεσαν τον κόσμο να οργανωθεί και να ξεσηκωθεί ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μία από τις πολλές που αναλαμβάνουν τα κλαδικά σωματεία στην Αττική και σε άλλες πόλεις, για την προπαγάνδιση των παλλαϊκών συλλαλητηρίων που θα γίνουν το Σάββατο 23 Γενάρη, με προοπτική απεργιακής κλιμάκωσης. Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει ήδη σχεδόν 180 συνδικαλιστικές οργανώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σήμερα και τις επόμενες μέρες με αντίστοιχες πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και αυτές που αναφέρονται πιο κάτω.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ

Σήμερα, Παρασκευή, στις 6 μ.μ., το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας οργανώνει κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, ξεκινώντας στις 6 μ.μ. από την πλατεία Κάνιγγος. Στην κινητοποίηση καλούν, επίσης, ηΕνωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, το Συνδικάτο Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου, το Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Ανελκυστήρων «ΚΟΝΕ» και το Σωματείο Εργαζομένων στην Κατασκευή του «Αττικό Μετρό». Επίσης σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου και το Σωματείο Μισθωτών Μηχανικώνοργανώνουν διαμαρτυρία στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ.

ΟΤΑ

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έχει κηρύξει στάση εργασίας τη Δευτέρα 18 Γενάρη από τις 11.30 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου για τους εργαζόμενους στους δήμους και την Περιφέρεια Αττικής και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας. Τη συμμετοχή τους έχουν αποφασίσει ταΣωματεία Εργαζομένων στους Δήμους Πετρούπολης, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Αμαρουσίου, Χαϊδαρίου, Ηλιούπολης και Καισαριανής.

«Από τη νέα σφαγή δεν γλιτώνει κανένας», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί: «Να οργανωθούμε και να απαντήσουμε με μεγάλη δυναμική απεργία. Από σήμερα οργανώνουμε τη δουλειά μας και μέσα από μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις ανά χώρους δουλειάς, ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους μας. Για την επιτυχία της απεργίας που πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου».

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής οργανώνει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 18 Γενάρη, στις 3 μ.μ., στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3, Ομόνοια). Θα ακολουθήσει στις 4.30 μ.μ. διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας.

Για τις επιπτώσεις που έχει η αντιασφαλιστική επίθεση στους εργαζόμενους του κλάδου σημειώνει και τα εξής: «Οι ελάχιστοι από μας που θα έχουμε 35 χρόνια ασφάλισης θα υποστούμε μείωση της σύνταξης κατά 25%! Οι περισσότεροι, που δεν θα μπορέσουμε να συμπληρώσουμε 15 χρόνια ασφάλισης, εξαιτίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που διατηρεί και διευρύνει η σημερινή κυβέρνηση, θα πάρουμε ψίχουλα που δεν θα φτάνουν ούτε για ασπιρίνες.

(...) Η δημιουργία ενός υπερ-Ταμείου, όπου θα υπάγονται όλα τα Ταμεία κύριων συντάξεων, μαζί με τα Ταμεία Πρόνοιας που απέδιδαν τα εφάπαξ, όπως το ΤΑΠΙΤ, θα φέρει και νέα μείωση αν όχι κατάργηση των παροχών και του εφάπαξ. Και, τέλος, η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας Ασφαλιστικών Οργανισμών θα μεγαλώσει την εμπλοκή τραπεζών και ιδιωτών στη διαχείριση της περιουσίας των ασφαλισμένων και άρα νέα καταλήστευση των αποθεματικών μας».

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 20 και 21 Γενάρη αποφάσισαν οι ναυτεργάτες. Επίσης, αποφάσισαν νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία μετά τις 25 Γενάρη και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου. Στην απεργιακή μάχη καλούν ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, σημειώνοντας στην κοινή τους ανακοίνωση:

«Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, αποτελεί συνέχεια προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, διαλύει το ΝΑΤ, τα Ταμεία Πρόνοιας, την ΕΛΟΕΝ, λεηλατείται η κινητή και ακίνητη περιουσία, όπως και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων που εντάσσονται στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με ψέματα, εκφοβισμό και καταστολή, επιδιώκει τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ

Συγκέντρωση την Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 4.30 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν σωματεία των υγειονομικών, μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό. Αποφάσεις έχουν πάρει μέχρι στιγμής τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Αγιος Σάββας», «Ευαγγελισμός», «Παίδων» Πεντέλης και Ιδιωτικής Υγείας Αττικής.

Η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί στην κινητοποίηση σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Ιδιαίτερα στους χώρους της Υγείας και της Πρόνοιας, αντί να διευρύνουν την εφαρμογή του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, στους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν σε αντίστοιχες συνθήκες, παγιώνουν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης παρατείνοντας την έκθεση στον επαγγελματικό κίνδυνο. Ποιος υγειονομικός θα μπορεί να δουλεύει μέχρι τα 67 και πόσο ασφαλές είναι αυτό για τους ασθενείς;».

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας και Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 24 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

«Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, στα μεγάλα πολυκαταστήματα, συνολικά στον κλάδο να μη συμβιβαστούμε με συντάξεις πείνας μετά από 30 και 40 χρόνια δουλειάς, με την πλήρη κατάργηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Οι νέοι εργαζόμενοι στον κλάδο να μη συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι δεν θα πάρουμε σύνταξη ποτέ, να μην συμβιβαστούμε με τις πετσοκομμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας», είναι το μήνυμα που στέλνει.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν την Πέμπτη 21 Γενάρη, στις 6 μ.μ., κλαδικά συνδικάτα της Αττικής από τους χώρους της Βιομηχανίας και συγκεκριμένα από τα Τρόφιμα - Ποτά, το Μέταλλο, την Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα, την Ενέργεια, τον Τύπο - Χαρτί, τη Χημική Βιομηχανία, το Φάρμακο και άλλα.