Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

«Deutsche Welle» για ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση

2019-08-29 11:21

Για όσους τρέφουν ακόμη αυταπάτες

 

«Deutsche Welle» αποκαλύπτει

Τα «κανάλια επικοινωνίας» του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση

με γερμανική κυβέρνηση και κέντρα των ΗΠΑ

Δημοσίευμα της «Deutsche Welle» αποκαλύπτει ότι μετά τις εκλογές του 2012, η γερμανική κυβέρνηση διατηρούσε μέσω της πρεσβείας της στην Αθήνα «ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, προετοιμάζοντας και τη συνάντηση Τσίπρα - Σόιμπλε, που ακολούθησε τον Γενάρη του 2013 στο Βερολίνο. 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το καλοκαίρι του 2014, λίγο πριν από τις εκλογές του επόμενου χρόνου, στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης συναντήθηκαν στην Ελλάδα με τους Γ. Δραγασάκη, Γ. Σταθάκη και Γ. Χουλιαράκη, για να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που γινόταν κυβέρνηση. 

Το συμπέρασμα που αποκόμισε η γερμανική αντιπροσωπεία ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ούτε ανατρεπτική δύναμη συνιστούσε, ούτε στόχευε στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη». 

Η «Deutsche Welle» αναφέρει ακόμα ότι στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «η Αγκελα Μέρκελ σχημάτισε την εντύπωση ότι ο Αλ. Τσίπρας επιχειρηματολογεί επί της ουσίας, ότι όντως έχει την πρόθεση να βγάλει τη χώρα του από την οικονομική κρίση, ότι θέλει μεταρρυθμίσεις (...) και ότι "ο μικρός μαθαίνει γρήγορα"». 

Οι αναφορές αυτές, όπως και παλιότερα δημοσιεύματα για τα «κανάλια επικοινωνίας» του ΣΥΡΙΖΑ με κέντρα των ΗΠΑ, πολύ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση, αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν ότι την περίοδο εκείνη, εν μέσω ανταγωνισμών και σεναρίων για την πορεία της κρίσης στην Ευρωζώνη, έκλεισαν πολλά «deals», που καμιά σχέση δεν έχουν βέβαια με τα «go back κυρία Μέρκελ» και άλλα ευτράπελα, με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ «κατάπιε» τις όποιες αντιδράσεις υπήρχαν τότε στα μνημόνια και στην αντιλαϊκή πολιτική.