Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Χτύπημα συνταξιούχων με επιπλέον ποσά στην εφορία

2021-11-09 14:29

Χαράτσωμα στους συνταξιούχους

Σε μια περίοδο που οι συντάξεις έχουν αποδεκατιστεί και η ακρίβεια θερίζει, έρχεται η εφορία να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους συνταξιούχους.

Μέσω των τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων για τα προηγούμενα χρόνια, που υποβάλλονται αυτό το διάστημα, καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ποσά στην εφορία λόγω κάποιων αναδρομικών που έχουν εισπράξει.

Τα αναδρομικά αυτά αφορούν είτε επιστροφές για κρατήσεις που τους είχαν γίνει είτε μικρές αυξήσεις που τους έχουν δοθεί είτε τη διαφορά μεταξύ της προσωρινής και της τελικής σύνταξης που τους καταβλήθηκε κ.ά.

Ταυτόχρονα, βέβαια, «τρέχουν» κι όλες οι άλλες φορολογικές υποχρεώσεις, όπως για το εισόδημα, τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ.

 Αυτό το «γαϊτανάκι» της πρόσθετης αναδρομικής φορολογικής επιδρομής, μέσω των τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων, θα συνεχιστεί, απειλώντας με στραγγαλισμό τους συνταξιούχους.

Βεβαίως, είναι γνωστό ότι το κράτος, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, το μόνο που το απασχολεί και γι' αυτό σκέφτεται και εργάζεται νυχθημερόν, είναι να βρει τρόπους και μεθόδους για ν' αρπάξει κι άλλα από τις τσέπες των πολλών, που είναι οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες και ΕΒΕ, οι συνταξιούχοι, για να στηρίξει τις επενδύσεις, τις φοροαπαλλαγές και τις άλλες οικονομικές διευκολύνσεις των λίγων.

Αυτών δηλαδή που καταβάλλουν σήμερα μόλις το 5% της συνολικής φορολογίας, σε πλήρη αντίθεση με το 95% των άμεσων και έμμεσων φόρων που καταβάλλει η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, ανάμεσα σ' αυτούς και οι συνταξιούχοι με το πενιχρό τους εισόδημα.