Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Χριστούγεννα 2015 η νοσταλγία του Γ. Κατρούγκαλου

2017-12-30 11:01

Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του «ορόσημα» στη ζωή.

Για τον πρώην υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, ένα από αυτά είναι ο αντιασφαλιστικός νόμος 4387/2016.

Οπως εκμυστηρεύτηκε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, από όλα τα Χριστούγεννα της ζωής του, αυτό που του έχει μείνει είναι ότι το 2015, «εγώ και οι συνεργάτες μου, λίγο μετά από τα κάλαντα, πήγαμε στο υπουργείο για να ολοκληρώσουμε το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης (...)

Θυμάμαι να μένουμε στο υπουργείο μέχρι πολύ αργά, τον πρωθυπουργό να τηλεφωνεί και για ευχές, αλλά και για να ενημερωθεί για το πού βρισκόμασταν σχετικά με τη συγγραφή του νόμου.

Ηταν πολύ διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα.

Και επομένως αξέχαστα».

Το θέμα είναι ότι τα Χριστούγεννα αυτά θα μείνουν αξέχαστα και στο λαό.

Για το λόγο ότι ο νόμος που φτιάχτηκε τότε, ανάμεσα σε κάλαντα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και ευχές, «φιλοδώρησε» ασφαλισμένους και συνταξιούχους με νέες περικοπές σε συντάξεις και επιπλέον αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές, ενώ λίγους μήνες μετά ακολούθησε και η απόφαση για περικοπή της προσωπικής διαφοράς στους σημερινούς συνταξιούχους.

Με άλλα λόγια, τον χαντάκωσαν τον κόσμο χριστουγεννιάτικα, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά για το κεφάλαιο και στο ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Απ' αυτήν τη σκοπιά, ο υπουργός, το επιτελείο του και η κυβέρνηση έχουν πράγματι κάθε λόγο να θυμούνται με τόση νοσταλγία εκείνα τα Χριστούγεννα...