Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Αντιλαϊκά μέτρα δίχως αυταρχισμό δεν γίνεται

2015-07-19 12:56

«Μπλόκο στα νέα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας» 

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕβροντοφωνάζοντας «Αρκετά ματωσαμε – Αρκετά πληρώσαμε». Η κεφαλή της πορείας στις 8.30 το βράδυ ήταν στη συμβολή των οδών Φιλλελήνων και Ξενοφώντος και εκείνη την ώρα ξεκινούσαν τα τελευταία μπλοκ από την Ομόνοια.

Η πορεία ήταν πολύ πυκνή και γεμάτη παλμό με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα:«Έφτασε η ώρα να ξεσηκωθούμε μνημόνια διαρκείας δε θα ανεχτούμε», «τώρα με το ΠΑΜΕ μη μένεις φοβισμένος, ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος», «μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία εμπρός λαέ για άλλη κοινωνία», «εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους κι εσύ».

Στην κεφαλή της πορείας το πανό του ΠΑΜΕ το οποίο αναγράφει: «Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο – Με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αγώνας τώρα». Ακολουθούσαν τα μαζικά μπλόκ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, Επιτροπών Αγώνα και φορέων.

Από την Ομόνοια ο Βασίλης Σταμούλης μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕτόνισε ότι το 3ο μνημόνιο που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ συμπληρώνει, ολοκληρώνει και βαθαίνει τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων (δείτε εδώ αποσπάσματα από την ομιλία).

«Οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα απόφασης για ανυποχώρητη ταξική πάλη, οργάνωσης και δράσης για μπλόκο στα νέα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας. Πρέπει να μετατρέψουμε τους τόπους δουλειάς σε κάστρα αντίστασης και αγώνα. Αυτή είναι η δική μας απάντηση».

Ο Β. Σταμούλης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους, δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς των εκμεταλλευτών του μόχθου και του ιδρώτα τους. Σημείωσε ότι αποδεικνύεται πως δεν πρόκειται να υπάρξει έλεος από καμία κυβέρνηση στο έδαφος της εξουσίας των μονοπωλίων.

«Μόνο με τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, με την κλιμάκωση της πάλης για να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την οικοδόμηση της συμμαχίας με τα υπόλοιπα κομμάτια του λαού που υποφέρουν, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες, μπορούν να δοθούν λύσεις σε όφελος των εργαζομένων», σημείωσε μεταξύ άλλων. (Διαβάστε εδώ την ομιλία)

Επίσης, περισσότερες φωτογραφίες από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα μπορείτε να δείτε σε αυτή τη διεύθυνση: https://plus.google.com/111424066969409429174/photos

Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες ακόμη πόλεις σε όλη τη χώρα.

Πηγή : 902.gr

Η συνέχεια του κράτους τους...
 

Πρίν μερικούς μήνες  η υποκριτική παρέμβαση 

META....!

Την Τετάρτη το βράδυ, αποδείχτηκε ότι η «συνέχεια του κράτους» υπάρχει και στους τομείς της καταστολής. 

Ετσι, τα ΜΑΤ της «πρώτη φορά αριστεράς» αντιμετώπισαν τον διαδηλωτή λαό ως συνήθως: 

 

 

Σαν εχθρό.

Στο μηχανισμό της κρατικής καταστολής δεν έλειπε τίποτα: 

Οσα χημικά ήθελαν τα είχαν και τα έριξαν. 

Οσες βόμβες «κρότου - λάμψης» ήθελαν τις είχαν και τις έριξαν. 

Οσους ασφαλίτες ήθελαν τους είχαν και τους έριξαν μέσα στη διαδήλωση για να δράσουν την κατάλληλη στιγμή, ώστε να εφαρμοστεί ένα από τα προαπαιτούμενα του μνημόνιου Τσίπρα:

 Η καταστολή του εργατικού κινήματος.

Την Παρασκευή, από τα ξημερώματα, καθώς οι φωτιές έκαιγαν το ένα μετά το άλλο τα δάση, επιβεβαιώθηκε επίσης πως το «κράτος έχει συνέχεια». 

Γιατί και εκεί λειτούργησε ως συνήθως. 

Χωρίς εξοπλισμό, χωρίς προσωπικό, με τρομακτικές ελλείψεις σε υλικά, εγκαταλείποντας το λαό στο έλεος των καιρικών φαινομένων, ποντάροντας στην αυτοθυσία ορισμένων πυροσβεστών και εθελοντών.

  

  

  

 

 

 Η λαϊκή αυτενέργεια και οργάνωση έσωσαν ό,τι μπορούσε να σωθεί στον Υμηττό, στα Βάτικα, στη Μαλακάσα.

Αυτό είναι το κράτος τους και οι κυβερνήσεις τους ...