Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Ανοίγει "παράθυρο" για αναδρομικά δώρων και επικουρικών

2020-08-30 18:11

«Παράθυρο» για αναδρομικά και στους χαμηλοσυνταξιούχους

Δείτε αποκάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ
 

Ανοίγει "παράθυρο" να δοθούν τα αναδρομικά δώρων και επικουρικών σε 1,5 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους που είχαν εξαιρεθεί στην προηγούμενη φάση.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Open, "στην προσφυγή του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά ειδικά των δώρων και των επικουρικών συντάξεων που έχουν εξαιρεθεί από το πακέτο των επιστροφών, με νέα πιλοτική δίκη σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, με στόχο να μην υπάρχει καμία νομική αμφισβήτηση και να ξεκαθαριστεί το θέμα το οποίο αφορά 2,5 εκατ. συνταξιούχους συνολικά, εκ των οποίων περίπου 1,5 εκατ. είχαν εξαιρεθεί από τις επιστροφές, καθώς είχαν εξαιρεθεί τα δώρα και τα αναδρομικά των δώρων και των επικουρικών".

"Έτσι λοιπόν σχεδιάζεται νέα πιλοτική δίκη, νέα προσφυγή στο ΣτΕ και με αυτήν τη νέα προσφυγή και τη νέα πιλοτική δίκη θα μπορούσε να ανοίξει παράθυρο για πιθανές επιστροφές αναδρομικών και σε χαμηλοσυνταξιούχους ανάλογα φυσικά με την έκβαση της πιλοτικής δίκης και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας διότι η εξαίρεση των δώρων και των επικουρικών συντάξεων από το πακέτο επιστροφών εξαίρεσε όλους τους συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης κάτω από 1.000 ευρώ το 2012 από το πακέτο των αναδρομικών", προστίθεται στο ρεπορτάζ.

Υπενθυμίζεται πως με πρόσφατη διάταξη που ψηφίστηκε τον Ιούλιο δίνονται τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων, αλλά καλούνται οι συνταξιούχοι που θα τα λάβουν να παραιτηθούν από οποιαδήποτε διεκδίκηση.