Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.

2018-09-06 20:58

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ 

ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

 

 Αγαπητοί Συνάδελφοι ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση στη περιφρούρηση και την επιτυχία της απεργία την Παρασκευής στις 7 Του Σεπτέμβρη στις 06:00 π.μ.

Η προσφυγή της εργοδοσίας (COSCO-DPORT-ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ) στα δικαστήρια ενάντια στον δίκαιο αγώνα μας όχι μόνο δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές  διαθέσεις των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ αλλά σύσσωμος ο κλάδος και  το Διοικητικό Συμβούλιο είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε την πάλη μας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.  Στη λαθροχειρία που γίνεται για άλλη μια φορά από την εργοδοσία με την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στις 5-9-18 και τίτλο <<Νόμος είναι άραγε το δίκιο του Σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.>> απαντάμε ως εξής :

<<Δίκιο είναι να έχεις Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με συγκροτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα, δίκιο είναι να έχεις μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και όπως φεύγουμε γεροί από τα σπίτια μας να γυρνάμε και γεροί.>>

Επίσης η εργοδοσία αντί να αξιοποιήσει όλο το διάστημα στο να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου και να υπογράψει ΣΣΕ χρησιμοποίησε το μηχανισμό της και σκόπιμα έφτιαξε ένα σωματείο σφραγίδα με νόθες και διαβλητές διαδικασίες με σκοπό να διαπραγματεύεται με τον εαυτό της.

 Τώρα είναι η στιγμή που όλοι μαζί σαν μία γροθιά πρέπει δώσουμε την μάχη για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων. Τώρα ο κάθε εργάτης πρέπει να καταδικάσει με τη συμμετοχή του στην απεργία το εργοδοτικό ‘’Σωματείο ‘’ που σε κάθε ευκαιρία εκθειάζει και υπερασπίζεται η εργοδοσία αφού ιδρύθηκε υπό τις ευλογίες της. Και ενώ με την προηγούμενη ανακοίνωση μας  αποκαλύπταμε τον ρόλο του εργοδοτικού ‘’ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ’’  σήμερα 5 Σεπτεμβρίου έρχεται η εργοδοσία με ανακοίνωση της να μας επιβεβαιώσει περίτρανα.

Καμία ανοχή σε όσους πάνε να καπηλευτούν τον δίκαιο αγώνα μας , καμία ανοχή στην κοροϊδία και τη στείρα επιχειρηματολογία της εργοδοσίας που αποφεύγει  ‘’όπως ο διάολος το λιβάνι ‘’ να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα μας και θα διασφαλίζει βασικά εργασιακά δικαιώματα βάζοντας τέλος στην εργασιακή ζούγκλα που έχει επιβάλει το κινέζικο μονοπώλιο της ‘’COSCO’’ μέσω της Dport  και των εργολάβων της.

Δεν μπορεί η COSCO να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της και η DPORT πίσω από το σωματείο σφραγίδα. Οι γελοίοι ισχυρισμοί που πιθανόν να δώσουν ψίχουλα δεν έχουν καμία απήχηση στους εργαζόμενους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΙΣ 06:00

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  2. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  3. ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ  ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  4. ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο Πρόεδρος                                                                                                                                                          Ο  Γραμματέας

Μπεκρής Μάρκος                                                                                                                                       Μαγκαφάς Σταύρος