Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

9 Μάη 1945 – 9 Μάη 2013… 68 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη

2013-05-08 21:26

 

9 Μάη 1945 – 9 Μάη 2013… 68 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη

Πέμπτη  9/5/2013 ώρα  7.30 μ.μ. η μεγάλη εκδήλωση στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Θα μιλήσει ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Δεκάδες ακόμα εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα

 

«9 Μάη 1945 – 9 Μάη 2013… 68 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη – Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε!» είναι ο τίτλος, αλλά και το περιεχόμενο της πολιτικής – πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, αύριο Πέμπτη 9 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και θα χαιρετίσει εκπρόσωπός της.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα αύριο Πέμπτη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στις 7.30 μ.μ. στο Αγ. Βενιζέλου, θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας. Θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα και πορεία στους δρόμους της πόλης. Το πρωί της ίδιας μέρας στις 11.30 π.μ. στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, θα τιμηθεί η μνήμη του δολοφονημένου στελέχους του ΚΚΕ, βουλευτή της ΕΔΑ και μαχητή του αντιδικτατορικού αγώνα, Γιώργη Τσαρουχά, με κατάθεση στεφανιού στον τάφο του.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Στις 8 μ.μ. στην πάνω πλατεία. Ομιλητής: Σπύρος Σαμοΐλης, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ.

ΙΚΑΡΙΑ: Στις 8 μ.μ. στη Μονή Μουντέ στις Ράχες. Ομιλητής: Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΙΣΤΙΑΙΑ: Στις 7 μ.μ. στο μνημείο εκτελεσθέντων και στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ιστιαίας. Ομιλητής: Θανάσης Παππάς, στέλεχος του ΚΚΕ.

ΕΒΡΟΣ: Στις 7 μ.μ. μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: Στις 7.30 μ.μ., στον τόπο εκτέλεσης αγωνιστών της λευτεριάς, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Ομιλητής: Σταμάτης Γκατζίδης, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

ΗΜΑΘΙΑ: Στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Εστίας Μουσών Δήμου Νάουσας. Ομιλητής: Δημήτρης Μαϊκίδης, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ΚΙΛΚΙΣ: Στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ειρήνης. Ομιλητής: Θόδωρος Αθανασιάδης, Γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς.

ΚΟΖΑΝΗ: Στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Ομιλητής: Γιάννης Βήττας, στέλεχος του ΚΚΕ.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Ομιλητής: Αντώνης Τσάκωνας, στέλεχος του ΚΚΕ.

ΦΛΩΡΙΝΑ: Στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

ΛΑΡΙΣΑ: Στις 8.30 μ.μ, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου. Στην εκδήλωση θα προβληθεί αντιφασιστική ταινία.

ΚΑΒΑΛΑ: Στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη. Ομιλητής: Δημήτρης Παπατολίδης, Γραμματέας Περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ. Θα πραγματοποιηθεί προβολή βίντεο, ενώ θα ακολουθήσει αντιφασιστικό μουσικό αφιέρωμα.

ΛΕΣΒΟΣ: Στις 11 π.μ. στο μνημείο των Λαϊκών Αγωνιστών Μανταμάδου. Ομιλητής: Γιάννης Ζαφειρίου μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Λέσβου του ΚΚΕ.

ΧΑΝΙΑ: Στις 7 μ.μ. στο μνημείο στο Γολγοθά στην Αγυιά (δίπλα στις δικαστικές φυλακές).

ΣΑΜΟΣ: Τριήμερο εκδηλώσεων:

- Την Τετάρτη 8 Μάη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο θα προβληθεί η ταινία «Η μάχη του Στάλινγκραντ».

- Την Πέμπτη 9 Μάη θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στον Πλάτανο Σάμου.

- Το Σάββατο 11 Μάη, στις 7 μ.μ. θα γίνει προβολή της ταινίας «Η μάχη του Στάλινγκραντ» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στο Καρλόβασι Σάμου.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Ολες οι συγκεντρώσεις αρχίζουν στις 8 μ.μ. (οι προσυγκεντρώσεις γίνονται παντού στις 7 μ.μ.).

ΠΑΤΡΑ: Πλατεία Ψηλά Αλώνια. Ομιλητής: Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου. Προσυγκεντρώσεις: Πλατεία Ελευθερίας (Οργ. Προσφυγικών), Γραφεία ΕΠ 12ου Συντάγματος (Οργ. Ταμπαχάνων), πλατεία Πίνδου (Οργ. Βόρειας και Νότιας Πάτρας).

ΑΙΓΙΟ: Κεντρική πλατεία. Ομιλητής: Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος. Προσυγκέντρωση: Ψηλά Αλώνια.

ΠΥΡΓΟΣ: Κεντρική πλατεία. Ομιλητής: Χρήστος Γιάνναρος, μέλος της ΤΕ Ηλείας. Προσυγκέντρωση: Πλατεία ΟΤΕ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κεντρική πλατεία. Ομιλητής: Στέλλα Χρηστέα, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας. Προσυγκέντρωση: Πλατεία Φραγκόλιμνας. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει εκδήλωση – αφιέρωμα στην επέτειο της 9ης Μάη.

ΣΠΑΡΤΗ: Κεντρική πλατεία. Ομιλητής: Δήμος Δημητρόπουλος, μέλος της ΤΕ Λακωνίας. Προσυγκέντρωση: Παλιές Φυλακές.

ΤΡΙΠΟΛΗ: Κεντρική πλατεία. Ομιλητής: Ακης Αναστασόπουλος, μέλος της ΤΕ Αρκαδίας. Προσυγκέντρωση: Σταθμός ΟΣΕ.

ΑΡΓΟΣ: Πλατεία Αγ. Πέτρου. Ομιλητής: Αγγελική Εμμανουήλ, μέλος της ΤΕ Αργολίδας. Προσυγκέντρωση: Σταθμός ΟΣΕ.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Περιβολάκια. Ομιλητής: Κική Νανοπούλου, μέλος της ΤΕ Κορινθίας. Προσυγκέντρωση: Γραφεία του ΚΚΕ.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Στις 8 μ.μ. στο ηρώο των πεσόντων αγωνιστών ΕΑΜιτών που τους εκτέλεσαν οι Γερμανοί. Ομιλητής: Γιώργος Κωνσταντίνου, μέλος της ΤΕ Ζακύνθου.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ: Πλατεία Καμπάνας. Ομιλητής: Αγγελική Τσώλου, μέλος ΕΠ Πελοποννήσου, Γραμματέας της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Προσυγκέντρωση: Παλιές Φυλακές.

Τις επόμενες μέρες

Η ΚΟΒ Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Κυριακή 12/5, στις 11 π.μ., στο κοινοτικό κατάστημα Καλοχωρίου, εκδήλωση με ομιλητή τον Γ. Δελή, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από το Καλοχώρι.

Οι ΤΟ Μενιδίου – Φυλής διοργανώνουν τη Δευτέρα 13/5 στις 7.30 μ.μ. στα Ανω Λιόσια (πλατεία Δημαρχείου) πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση για τα 68 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των λαών. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος της ΚΕ και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.