Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

52 μπλόκα, ή 30 εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση ?

2016-02-24 11:50
 
Μπερδεύτηκε με τα μπλόκα;
Σκίτσο του Ι. Βάη από τον «Ριζοσπάστη» της 24ης Φλεβάρη 2016

Μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους μιας μερίδας των αγροτών, την περασμένη Δευτέρα, η κυβέρνηση δημοσιοποίησε μια λίστα με τα μπλόκα που υποτίθεται ότι εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση.

Η κυβέρνηση αθροίζει 52 μπλόκα, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν ούτε 30 αυτά που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση. 

Σε άλλες περιπτώσεις, η κυβέρνηση παρουσιάζει ανύπαρκτα μπλόκα (Ηλείας, Κομποτίου Άρτας, Μεσολογγίου, Μελιβοίας, Βουρβούρα, Ορμενίου). 

Επίσης, στη λίστα υπάρχουν μπλόκα που εμφανίζονται δύο φορές με διαφορετικά ονόματα (Μαραθειάς και Μαραθιάς Αμαλιάδας, Δυτικής Αχαΐας και Κάτω Αχαΐας, Αλυσίδας Πέλλας και Άρνισσας, Μαυροβουνίου και Σκύδρας), ενώ τα δύο μπλόκα της Λακωνίας «αυγαταίνουν» στη λίστα της κυβέρνησης και γίνονται τέσσερα (Λίμνης Γυθείου, Σκάλας, Βατικών, Μολάων).

Ακόμα, δεν ήταν στη συνάντηση και έχουν βγει με σχετική διάψευση το μπλόκο στις Καστανιές Έβρου, το                                   μπλόκο Μεσογείων Αττικής (Κορωπί) , όπως και το μπλόκο στη Χρυσούπολη Καβάλας. 

Ανάλογες διαψεύσεις αναμένονταν και από τα μπλόκα στο Καλό Νερό, στο Γερακάρι Αγιάς και στα Τρίκαλα.

Τέλος, στην Ανθήλη και στο Αίγιο, τα μπλόκα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, συμμετέχουν στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. 

Αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης με τα ίδια ονόματα, ήταν μπλόκα που δημιουργήθηκαν και διαλύθηκαν μέσα σε 24 ώρες, ενώ πλέον δεν υπάρχουν. 

Δύσκολο να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση απλώς μπερδεύτηκε και ότι σκοπός της δεν ήταν να δημιουργήσει εντυπώσεις για την «αντιπροσωπευτικότητα» των αγροτών που συνάντησε τη Δευτέρα...

Πατήστε πάνω στα μπλέ γράμματα για να διαβάσετε τη διάψευση