Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

5 Ιούνη τρεις κινητοποιήσεις στον Πειραιά

2020-05-30 09:30

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ

Πληθαίνουν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την 5η Ιούνη

Συγκεντρώσεις σε περιοχές με οξυμένα προβλήματα από την περιβαλλοντοκτόνα πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ

Τρεις κινητοποιήσεις ταυτόχρονα στον Πειραιά

Σε μέρα δράσης και διεκδίκησης καλύτερης ποιότητας ζωής για την εργατική - λαϊκή οικογένεια προχωρούν στις 

5 Ιούνη σωματεία και φορείς από τον Πειραιά, 

πραγματοποιώντας τρεις κινητοποιήσεις, 

την ίδια ώρα, στις 8 μ.μ.: 

Στην Πειραϊκή (στο Σταυρό), 

στο Πέραμα (πλατεία Ηρώων) και στη 

Δραπετσώνα (Λιπάσματα Κράκαρη).

Οπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους τα σωματεία, «στην περιοχή της Δραπετσώνας η λειτουργία των καζανιών της "Oil One" ρυπαίνει την περιοχή, με κινδύνους για την υγεία τη δική μας και των παιδιών.

 Ο πρόσφατος νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση άνοιξε την όρεξη της "Oil One" που τολμάει να ζητάει από το υπουργείο Περιβάλλοντος τροποποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην περιοχή μας. 

Στο Πέραμα λειτουργούν τα "καζάνια του θανάτου", με τις πυρκαγιές στην περιοχή να μην είναι σπάνια απειλή. Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει σε χωματερή χώρο 10 στρεμμάτων στο παλιό νεκροταφείο του Περάματος, σε έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους του δήμου και, μάλιστα, πλάι σε σχολείο! 

Ταυτόχρονα, σοβαρές επιπτώσεις επιφυλάσσει στους Πειραιώτες το έργο επέκτασης αποβάθρας για την κρουαζιέρα στην Πειραϊκή με αποτέλεσμα την αλλοίωση της ακτογραμμής, την καταστροφή του φυσικού και αρχαιολογικού τοπίου, την περιβαλλοντική υποβάθμιση στη θάλασσα του Σαρωνικού, την παρεμπόδιση της πρόσβασης των κατοίκων στη θάλασσα, αλλά και την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα κρουαζιερόπλοια και τα φορτηγά εξυπηρέτησής τους».

Στις διεκδικήσεις τους περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Να φύγουν τα «καζάνια του θανάτου» από τις γειτονιές μας. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές και να αποδοθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση.
  • Αμεσα μέτρα για τη ρύπανση στην περιοχή από τις βιομηχανίες. Είναι όρος για να σταματήσει άμεσα η δυσοσμία που μας ταλαιπωρεί.
  • Οχι στο έργο επέκτασης προβλήτας στην Πειραϊκή.
  • Να μη γίνει η νέα χωματερή στο Πέραμα, ο χώρος να αναπλαστεί για τις ανάγκες των κατοίκων.
  • Αμεσα μέτρα, στην πράξη και όχι στα χαρτιά, για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και Αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικό δρόμο διαφυγής κ.λπ.