Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

25 ευρώ χαρατσι για εισαγωγή σε νοσοκομείο

2013-09-26 10:04

 

Χαράτσι 25 ευρώ επιβάλει η κυβέρνηση για την εισαγωγή σε νοσοκομείο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Κανονικά θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου η επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ, για τη εισαγωγή στα νοσοκομεία, και όχι για αυτόν που θα κάνει μια εξέταση, διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το μέτρο είναι μνημονιακή υποχρέωση, και έχει ψηφιστεί στην Βουλή ήδη από το Νοέμβριο του 2012.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια με πλαφόν τα 11.000 ευρώ, ενώ εξαιρούνται οι χρόνιοι πάσχοντες.

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει για το 25ευρω ,και την Κυβέρνηση να ενσκήψουν πάνω στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να σταματήσουν τα θύματα στο χώρο της υγείας που με την περιοριστική πολιτική της τρόικας και του μνημονίου ολοένα αυξάνονται.

Είναι απαράδεκτο να αναζητούμε από τους πολίτες που αδυνατούν να προμηθευτούν σήμερα και «το γάλα των παιδιών τους» να πληρώνουν 25 ευρώ με την είσοδό τους στο νοσοκομείο.

Είναι απαράδεκτο να μην έχουν την ευχέρεια όλοι οι πολίτες (ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι) να λαμβάνουν υπηρεσίες από τις Δημόσιες δομές υγείας.

Είναι αδιανόητο οι πολίτες να πληρώνουν το τίμημα με το υστέρημά τους, προκειμένου να ενισχύσουν την περίθαλψη του λαού που τόσα χρόνια οι επιτήδειοι και έμποροι της υγείας, την εκμεταλλεύτηκαν και εγκλημάτησαν σε βάρος της.

 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ του ΚΚΕ

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 25 ΕΥΡΩ

 ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η επιβολή του χαρατσιού των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία αποδεικνύει ότι το κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση περί μη επιβολής νέων μέτρων είναι στάχτη στα μάτια του λαού. Υπάρχει πλήθος αποφασισμένων αντιλαϊκών μέτρων, που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί και άλλα που είναι προ των πυλών, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Με το μέτρο αυτό, που προστίθεται στα εξοντωτικά χαράτσια, η κυβέρνηση, όχι μόνο βάζει νέα εμπόδια στην υγεία και περίθαλψη του λαού, αλλά θέτει και εκβιαστικά διλήμματα με τον ισχυρισμό ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Η υγεία, περίθαλψη και νοσηλεία είναι δικαίωμα όλου του λαού και το κράτος έχει την ευθύνη να την εξασφαλίζει δωρεάν και με υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες σε όλους.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα είναι ανάγκη να απορρίψουν τους εκβιασμούς και να οργανώσουν την πάλη τους για να παρεμποδίσουν την υλοποίηση αυτού του απάνθρωπου μέτρου, όπως και άλλων αντίστοιχων που έχουν ήδη ψηφιστεί και θα εφαρμόζονται το ένα μετά το άλλο στο επόμενο διάστημα.