Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

2020 Κοροϊδία για μισθούς και συντάξεις

2020-01-01 11:21

Κοροϊδία για μισθούς...

 

Πρωτοχρονιάτικα «δώρα» εμφανίζεται να μοιράζει απλόχερα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, μπροστά στο 2020, υποσχόμενη - με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις Βρούτση και Μηταράκη - «αυξήσεις» στους μισθούς και τις συντάξεις. 

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η αρχαία ρήση «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας...». 

Οσον αφορά τους μισθούς, από πουθενά δεν προκύπτει αύξηση. 

Η μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές, που αρχίζει από το 2020, κατά 25% σε βάθος 4ετίας, κατά τα 2/3 θα κατευθυνθεί στα ταμεία των επιχειρήσεων που θα κερδίσουν τεράστια ποσά. 

Οι εργαζόμενοι μπορεί να εισπράξουν κάποια ψίχουλα, αλλά αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες στη μελλοντική σύνταξή τους που θα καταβαραθρωθεί, όπως και στις υπόλοιπες παροχές του ασφαλιστικού συστήματος. 

Οσο για τον κατώτερο μισθό, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, θα συνεχίσει να είναι στα Τάρταρα και να διαμορφώνεται «λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας»!

    ... και συντάξεις

Αντίστοιχα, δεν προκύπτουν αυξήσεις ούτε για τις συντάξεις, οι οποίες στο σύνολό τους έχουν «παγώσει» τουλάχιστον μέχρι το 2022, στα επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των προηγούμενων χρόνων. 

Η επιστροφή σε κάποιους συνταξιούχους αναδρομικών για περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές σε καμία περίπτωση δεν συνιστά αύξηση. 

Τέλος, η αλλαγή των συντελεστών στα ποσοστά αναπλήρωσης για τους ασφαλισμένους με πάνω από 30 και 35 χρόνια ασφάλισης δεν μπορεί να αναπληρώσει την τεράστια μείωση που επέφερε στις νέες συντάξεις ο νόμος Κατρούγκαλου, από τον Μάη του 2015 και μετά. 

Στην καλύτερη περίπτωση, αυτή η αναπροσαρμογή γίνεται μόνο και μόνο για να εφαρμοστεί απρόσκοπτα ο νόμος - λαιμητόμος και να παγιωθούν στο διηνεκές οι συντάξεις πτωχοκομείου. 

Πρόκειται δηλαδή για «αλλαγές» τέτοιες, ώστε να μην αλλάξει τίποτα στο αντιασφαλιστικό καθεστώς που έχει επιβληθεί, ενώ αντίθετα δημιουργούνται προϋποθέσεις για παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης το επόμενο διάστημα, όπως έχει εξαγγείλει άλλωστε και η κυβέρνηση.