Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

1ο ΜΑΓΙΑ - Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά Ταξικό Αγωνιστικό Χαιρετισμό

2020-04-30 19:59

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η  Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά με Ταξικό Αγωνιστικό Χαιρετισμό, ΔΗΛΩΝΕΙ  τα αισθήματα αλληλεγγύης του Δ.Σ. και των συναδέλφων μελών, προς τα Ταξικά Σωματεία του Πειραιά.                                                                                                                                         ΕΚΦΡΑΖΕΙ την απόλυτη συμφωνία της  με τα συνθήματά της  νέας  γενιάς  των εργαζομένων και  ΕΝΩΝΗ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ με τη φωνή των εργαζομένων  που συνεχίζουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους                                                          Τόσο:                                                                                                                                                           

  • Στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών  στις 07/04/20 ,στο κάλεσμα της  ΟΕΝΓΕ  στη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Δημόσιο σύστημα υγείας, αποτέλεσμα  των  αντιλαϊκών   πολιτικών  που έχουμε βιώσει, που την περίοδο της θανατηφόρας  πανδημίας γίνονται ατομικές βόμβες για τη ζωή μας.                                                                                                                                                                           
  • Στις  δράσεις των εμποροϋπαλλήλων στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ,  που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία  στους εργασιακούς  χώρους στις 15/04/20 , μετά από κάλεσμα του συλλόγου  εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προς όλα τα σωματεία σε όλη τη χώρα με κεντρικό  σύνθημα, <<Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι ,διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας, δυναμώνουμε τη φωνή μας υψώνουμε  γροθιά για τα δικαιώματά μας.>>                  
  • Στις δράσεις των εργαζομένων  από διαφορετικούς κλάδους σε όλη τη χώρα στις 28/04/20 στους χώρους δουλειάς μετά από κάλεσμα του  ΠΑΜΕ  και με σύνθημα <<ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ   ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ  ΞΑΝΑ>> απαιτώντας  να  καταργηθούν όλα τα δήθεν  <<έκτακτα>>  αντεργατικά μέτρα  που μέσα στην πανδημία με Π.Ν.Π. φόρτωσαν στην πλάτη τους .                                                                                                                            

Καθώς :                                                                                                                                                            

 Και αυτές  που θα πραγματοποιηθούν  σε πολλές  Πόλεις της Χώρας  για τον  γιορτασμό  της  φετινής  ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ,  με συμβολικές  εκδηλώσεις , και  αυστηρή  τήρηση  μέτρων  προστασίας, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ  προς τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, με σύνθημα    

<<ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020 ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ>>.

Προσυπογράφουμε τα αιτήματα  όπως  αυτά  εκφράζονται  μέσα  από το διεκδικητικό πλαίσιο  του ΠΑΜΕ.                                                                                                                                      

  • Οι Συνάδελφοι  συνταξιούχοι  που  λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου , βρίσκονται  από θέση καραντίνας περιορισμένοι στα σπίτια τους με αυτοπειθαρχία στις οδηγίες των επιστημόνων υγείας .
  • Προσέχουμε να έχουμε καλή υγεία για να βγούμε ξανά δυναμικά στους δρόμους του αγώνα.                                                                                                                                                                        Θεωρούμε ότι  ο αγώνας  μας  είναι κοινός και χρειάζεται να δυναμώσει ενάντια στις αντιλαϊκές , αντισυνταξιουχικές   πολιτικές από όπου και αν προέρχονται .                                            
  • Δεν το βάζουμε κάτω και δεν θα αποδεχθούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα  της κρίσης.                                                                                      
  •  Δεν μπορεί  κανένας να μας ξεγελάσει γιατί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης γίναμε μάρτυρες νέων εμπειριών από την στάση όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν.                                                                      
  • Για το πώς από τη θέση της  κυβέρνησης  μας τσάκιζαν ,  και πως τα  ίδια  κόμματα    γίνονταν <<υπερασπιστές>>  των αιτημάτων  μας από τη θέση της αντιπολίτευσης.                                                                        
  • Αποδείχθηκε ότι τα Εθνικά συστήματα υγείας στην Χώρα μας και στην Ευρώπη έχουν αποψιλωθεί σε όφελος της εμπορευματοποίησης και του κέρδους των ιδιωτών.                                                                                               
  • Χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν  από την ζωή, κυρίως οι μεγαλύτεροι γιατί γινόταν επιλογή  ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει αφού δεν υπήρχαν κρεβάτια νοσηλείας.

Την 1η  του ΜΑΗ  ημέρα μνήμης και αγώνα για όλους τους εργαζόμενους                                                                                                                                             του  κόσμου, κορυφαία στιγμή στην πάλη της εργατικής   τάξης.

Θα ενώσουμε για μια ακόμη φορά τις φωνές  των  απόμαχων  της δουλείας με τις φωνές των  εργαζομένων  στηρίζοντας τα  αιτήματά  τους, επικυρώνοντας  και  όλα τα  δικά μας αιτήματα όπως αυτά εκφράζονται μέσα από το διεκδικητικό πλαίσιο της Σ.Ε.Α. γιατί οι ανάγκες ,τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας , καθώς και των εργαζομένων , δεν θα μπουν  σε καραντίνα.              

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ

ΤΙΜΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΥΓΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΟΣΟΥΣ ΘΥΣΙΑΣΘΗΚΑΝ 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΤΟ Δ.Σ.

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ