Μαχητική συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο την Τετάρτη – Μαζική παρουσία των ταξικών δυνάμεων (VIDEO-ΦΩΤΟ)
 
Δημοσίευση: Τετ, 12/06/2013 - 23:27
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 13/06/2013 - 08:38

Μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και την Τετάρτη έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενάντια στο κλείσιμο, τις απολύσεις και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης έγινε για δεύτερη νύχτα συναυλία αλληλεγγύης με γνωστούς καλλιτέχνες.

Μαζική η παρουσία τωνταξικών δυνάμεων στη συγκέντρωση με σημαίες και με κυρίαρχα συνθήματα: «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» και «Εδώ, εδώ αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ» και «τέρμα πια οι αυταπάτες».

Την Τετάρτη το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στους εργαζόμενους και την καταδίκη του ΚΚΕ στην επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΚΝΕ παραβρέθηκε στο χώρο εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων. 

Στη Θεσσαλονίκη πορεία στο κτίριο όπου στεγάζεται η ΕΤ-3 στη Λεωφόρο Στρατού,  πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.  Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Δημαρχείου σε ένδειξη αλληλεγγύης  στον αγώνα των εργαζομένων ενώ στη συνέχεια πέρασε μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης. Από το πρωΐ οι εργαζόμενοι παραμένουν συγκεντρωμένοι στις εγκαταστάσεις της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ «έριξαν» το σήμα από το Χορτιάτη. 

Συγκεντρώσεις γίνονται σε μια σειρά περιοχές της χώρας: Στην Πάτραστην Τρίπολη, στηΣάμο,  το Ηράκλειο, τα Χανιά, στη Λάρισα, στη Ζάκυνθο, στη Χίο,  τη Ρόδο, στα Γιάννενα, στην Καλαμάτα, στο Βόλο, στην Καβάλα, στην Κέρκυρα, στην Κομοτηνή,  το Ναύπλιο, τηΜυτιλήνητο Ρέθυμνο και αλλού.