Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Τουρκία : Ένας Έλληνας και δώδεκα άτομα ξένων υπηκοοτήτων ανακρίνονται

2013-07-10 12:37
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συλλήψεις και κατ' οίκον έρευνες
 
 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣΜΥΡΝΗ.--

Με εξαιρετικά βίαιη επίθεση απέναντι στους διαδηλωτές απάντησε για ακόμα μία φορά η τουρκική αστυνομία στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα, προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, πλαστικών πυρών και αντλιών νερού. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν μέλη και στελέχη του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ), καθώς και στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και φορέων. Χτες, η αστυνομία εξέδωσε εντολές και ξεκίνησε εφόδους και έρευνες στα σπίτια συνδικαλιστών.

Η Ταξίμ παρέμεινε αποκλεισμένη από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας και οι δυνάμεις καταστολής μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης τους γύρω δρόμους, ενώ το Πάρκο Γκεζί που άνοιξε με εντολή του κυβερνήτη της επαρχίας Κωνσταντινούπολης, το πρωί έκλεισε εκ νέου το απόγευμα, προκειμένου να εμποδιστεί η είσοδος των διαδηλωτών. Στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας ένα 17χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά από δακρυγόνο, στο κεφάλι, και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ συνελήφθησαν διαδηλωτές που περισυνέλεξαν κάλυκες από αληθινά πυρά τα οποία έριξαν άνδρες με πολιτικά που δρουν στο πλευρό της αστυνομίας, ως «υποστηρικτές» της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις κινητοποιήσεις και του Σαββάτου, τα άτομα που δρουν ως «φιλοκυβερνητικοί», φορώντας άσπρα πουκάμισα και επιτίθενται στους διαδηλωτές, εμφανίζονται να είναι εφοδιασμένοι με όπλα, χατζάρες και ρόπαλα.

Το ΚΚ Τουρκίας, σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει τις συλλήψεις, υπογραμμίζοντας ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται και ότι ο λαός δεν πρέπει να κάνει πίσω. Χτες διοργανώθηκαν νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, στη Σμύρνη.