Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΣΥΡΙΖΑ - Ολίγων από ακροδεξιά βλάπτει ;

2014-02-07 11:41
ΣΥΡΙΖΑ
Προσανατολίζεται σε «απόσυρση» της υποψηφιότητας Καρυπίδη
 

Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα αποσυρθεί η υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αν δηλαδή θα ανακοινωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα την ανακοινώσει ο ίδιος εφόσον στο μεταξύ έχει πειστεί να το πράξει, από τους Δ. Βίτσα και Κ. Πουλάκη, που μετέβησαν επί τούτου στην Κοζάνη. Αυτό τουλάχιστον έλεγαν χτες βράδυ στελέχη του κόμματος κι ενώ η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είχε αναβληθεί για δεύτερη φορά και μετατεθεί για σήμερα, ώστε να παρίστανται ο γραμματέας του κόμματος και ο υπεύθυνος του τμήματος Αυτοδιοίκησης.

 

Δεν θα παρίσταται όμως ο Αλ. Τσίπρας που αναχώρησε για τη Ρώμη προκειμένου να παραβρεθεί στην εκδήλωση ομάδας, που θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν σκωπτικά τη «σύμπτωση» της απουσίας του από μια συνεδρίαση που αναμένεται - όπως τουλάχιστον λένε - να πάρει αποφάσεις δυσάρεστες για το επιτελείο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που χρεώνεται την επιλογή Καρυπίδη.

Για την εξέλιξη της υπόθεση προϊδέασαν χτες η αρθρογραφία της «Αυγής» αλλά και συνεντεύξεις κορυφαίων στελεχών. «Το πάθημα με την υποψηφιότητα Καρυπίδη, ας μας γίνει μάθημα» έγραψε ο Δ. Παπαδημούλης. «Η υποψηφιότητα Καρυπίδη έχει πολλά προβλήματα και έχω κι εγώ πρόβλημα μ' αυτή», δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σακελλαρίδης, τις ενστάσεις που είχε καταθέσει πρόβαλλε ο Δ. Στρατούλης. Ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Σκουρλέτης δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» «αν αντιληφθούμε ότι οι απόψεις οι οποίες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τις εννοεί, όχι μόνο συνεργαζόμενος δεν μπορεί να είναι, αλλά ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο δεν μπορεί να περάσει».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας εκφράζει «την ανησυχία και την έκπληξη του ελληνικού εβραϊσμού» από την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει ως υποψήφιο τον Θ. Καρυπίδη με τις απόψεις που έχει διατυπώσει και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να «λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι εκφραστές τέτοιου είδους απόψεων, που ενθαρρύνουν το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, τον αντισημιτισμό, να παραμείνουν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας».

Να αποδείξει ότι η ΝΔ είναι αυτή που συμβάλλει στην έξαρση του αντισημιτισμού στην Ελλάδα πασχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του που απαντά στην προχτεσινή δήλωση του διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις. Κάνει λόγο για «απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας», που προσομοιάζει «με τις μονταζιέρες του Μεγάρου Μαξίμου και της λεωφόρου Συγγρού» και υπενθυμίζει στον Ντ. Χάρις το παρελθόν στελεχών σήμερα της ΝΔ, όπως οι Βορίδης, Πλεύρης, Γεωργιάδης κ.ά.