Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ : 24ωρη απεργία απέναντι στα νέα σχέδια της κυβέρνησης για ακόμη περισσότερη λιτότητα

2013-06-28 12:24
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Γενική απεργία ενάντια στη λιτότητα

 

Χιλιάδες διαδήλωσαν στους δρόμους
ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

 

Μαζικά ανταποκρίθηκαν χτες χιλιάδες Πορτογάλοι εργαζόμενοι στο κάλεσμα των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων της χώρας (CGTP και UGT) για 24ωρη απεργία απέναντι στα νέα σχέδια της κυβέρνησης για ακόμη περισσότερη λιτότητα που θα επιδεινώσει περαιτέρω το ήδη χαμηλό βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης.

Στις μεταφορές και την Υγεία σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής ενώ μικρότερη ήταν στον ιδιωτικό τομέα.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λούις Μάρκες Γκούεδες, συνέστησε αντί για απεργίες «ακόμη περισσότερη δουλειά γιατί... αυτό χρειάζεται η χώρα». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση παραμένει «αταλάντευτη» στην προώθηση της «στρατηγικής λιτότητας» συνιστώντας στον πορτογαλικό λαό «υπομονή» γιατί τάχα οι πολιτικές φτωχοποίησης θα «αποδώσουν» καρπούς «μακροπρόθεσμα»...

Στην Πορτογαλία σχεδιάζεται η απόλυση 50.000 σε σύνολο 583.000 υπαλλήλων, αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας σε 40 από 35, αύξηση των συνταξιοδοτικών εισφορών με παράλληλη μείωση των συντάξεων κ.ά. Επιπλέον, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσους Κοέλιο αναζητεί νέα μέτρα ύψους 3,4 δισ. ευρώ ως το Σεπτέμβρη, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα φουντώσουν περαιτέρω την ήδη άγρια φορολογία σε βάρος της εργατικής τάξης και τη λαίλαπα της ανεργίας, που επισήμως «τρέχει» με 17,8%.