Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Περί «συνταγματικού τόξου» και «αντιφασιστικών συμμαχιών»

2014-04-14 09:10
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Διασυνδέσεις χρυσαυγιτών με συνδυασμούς που στηρίζουν τα αστικά κόμματα!
 

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Μπαλτάκου δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά τόσο για το εύρος των σχέσεων της φασιστικής Χρυσής Αυγής με μηχανισμούς του αστικού κράτους όσο και με στελέχη των αστικών πολιτικών κομμάτων. Η τελευταία επανεμφάνιση στο Πέραμα και οι απειλές ενάντια στο ΠΑΜΕ επιβεβαίωσαν επίσης τις σχέσεις με τμήματα του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ έχει επιμείνει να αναδεικνύει το ρόλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως τμήματος του αστικού πολιτικού συστήματος, ως εργαλείου στα χέρια του κεφαλαίου με βάση την εγκληματική - ναζιστική δράση της και τις ιδεολογικοπολιτικές της θέσεις.

 
 

Ομως αυτή η εκτίμηση έρχεται να στηριχθεί και σε νέα στοιχεία που βγαίνουν μέσα από όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στους δήμους μπροστά στις τοπικές εκλογές. Οι διασυνδέσεις των χρυσαυγιτών με τμήματα του αστικού πολιτικού συστήματος εκφράζονται και σε τοπικό επίπεδο.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, αναφέρουμε ορισμένα ενδεικτικά:

  • Στο Δήμο Ανω Λιοσίων - Φυλής, στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι σε επαφές με στελέχη συνδυασμού που θα στηριχθεί από τη ΝΔ, αλλά και με το συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να συμμετάσχουν στους συνδυασμούς τους.
  • Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στο Δήμο Αθήνας είναι ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος με τη ΝΔ στο Δήμο Νέας Ιωνίας. Ο συγκεκριμένος μάλιστα παραβρέθηκε στις αρχές του χρόνου σε εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξης που διοικεί το Δήμο Νέας Ιωνίας (ΣΥΡΙΖΑ), προσκεκλημένος του δημάρχου Ηρ. Γκότση, που είναι και τώρα υποψήφιος δήμαρχος. Μάλιστα, σε φωτογραφία από εκείνη την εκδήλωση φιγουράρει δίπλα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή.
  • Στα «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια των υποψηφίων της ΝΔ στο Δήμο Περάματος και συγκεκριμένα του Γιάννη Λαγουδάκου και της Γιώτας Βοϊδονικόλα συμμετέχουν πασίγνωστοι χρυσαυγίτες του Περάματος. Στο ψηφοδέλτιο μάλιστα του πρώτου συμμετέχει εργολάβος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που, σύμφωνα με καταθέσεις οι οποίες ουδέποτε διαψεύστηκαν, συμμετείχε σε ομάδα εργολάβων που στήριξε τη Χρυσή Αυγή στην προσπάθειά της «να καθαρίσει τη Ζώνη από το ΠΑΜΕ». Γνωστοί χρυσαυγίτες συμμετέχουν επίσης σε ψηφοδέλτια που στηρίζονται από τμήμα του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και άλλων «αριστερών» όπως το ψηφοδέλτιο του Θεοδωρουλέα.
  • Χαρακτηριστικό της ανοχής προς τη Χρυσή Αυγή στο Πέραμα από την πλευρά των αστικών κομμάτων είναι ότι μέχρι στιγμής κανένας συνδυασμός, ούτε ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γ. Λαγουδάκη, δεν εξέφρασε την παραμικρή καταγγελία για τα όσα έγιναν στο Πέραμα την περασμένη βδομάδα. Οταν ο δήμαρχος του Περάματος Π. Ζουμπούλης έδωσε την αίθουσα του δημαρχείου στη Χρυσή Αυγή για να εξαπολύσει τις γνωστές απειλές εναντίον του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.
  • Στη Μάνδρα σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι της σημερινής δημοτικής αρχής (ΝΔ) καθώς και φερόμενοι ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τους συνδυασμούς που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Στον Ασπρόπυργο χρυσαυγίτες συμμετέχουν τόσο στον επίσημο συνδυασμό όσο και στον «αντάρτη» της ΝΔ.

Τα στοιχεία αυτά, που δεν είναι τα μοναδικά, επιβεβαιώνουν ότι Χρυσή Αυγή και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, παρά τις διαφορές τους, είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Οσον αφορά τα περί «συνταγματικού τόξου» και «αντιφασιστικών συμμαχιών» είναι για να εγκλωβίζονται οι εργαζόμενοι σε ψεύτικους διαχωρισμούς.