Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ο ΣΥΡΙΖΑ εμπαίζει τους συνταξιούχους

2014-12-23 13:04
Η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ
 
 

Πρόταση νόμου για επαναφορά μόνο της 13ης σύνταξης και μόνο για τις κύριες συντάξεις κάτω των 700 ευρώ κατέθεσε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ, την οποία, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, την παρουσιάζει ως «σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών τους τα χρόνια του μνημονίου», αλλά όπως συμπληρώνει αυτό θα γίνει «με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας». Υπόσχεται, μάλιστα, ότι η πρόταση νόμου θα αποτελέσει «άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς», μετά τις εκλογές.

Γίνεται φανερό και πάλι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμπαίζει τους συνταξιούχους, αφού αποκατάσταση δε σημαίνει τίποτα λιγότερο παρά κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, αλλά και στα εφάπαξ μετά το 2009, και που αποτελεί αίτημα των αγωνιζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων. 

Γιατί η ρύθμιση μπορεί να είναι άμεση, όμως η ουσία της παραπέμπει την αποκατάσταση των απωλειών των συνταξιούχων στη δευτέρα παρουσία και το χειρότερο την εξαρτά «από τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας»! Που σημαίνει πως αν η πολυπόθητη ανάκαμψη δεν έλθει έτσι όπως τη θέλει το κεφάλαιο, τότε οι συνταξιούχοι θα «τρώνε» ρύθμιση! 

Την εξέλιξη αυτή φωτογραφίζει και πρόσφατη τοποθέτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βαλαβάνη, η οποία ξεκαθάρισε ότι στο τετραετές κυβερνητικό πρόγραμμα, δεν υπάρχει η «αποκατάσταση των απωλειών» εργαζόμενων και συνταξιούχων. 

Γι' αυτό λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμπαίζει τους συνταξιούχους, όπως και όλους τους εργαζόμενους και με τη διγλωσσία του 

επιχειρεί να τους παγιδεύσει ! ! !