Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Ο εργατοπατερισμός σε όλο του το μεγαλείο και στο συνταξιουχικό κίνημα

2014-05-09 09:35
Ανησυχούν από τη δυναμική του συνταξιουχικού κινήματος
 

Το ταξικό κίνημα βάζει στόχους  

Διασπαστικές μεθοδεύσεις από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο

Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της διαχείρισης παίρνουν σοβαρά υπόψη τους τη δυναμική που δημιουργεί στο κίνημα των συνταξιούχων ο συντονισμός των συνταξιουχικών Ομοσπονδιών και η συμπόρευσή τους με το εργατικό κίνημα. Γι' αυτό κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν τους αγώνες, να διασπάσουν τους συνταξιούχους. Μέρος αυτής της προσπάθειας ήταν και η δημιουργία της Ανωτάτης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος, με καθοριστική συμβολή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

                                                                                                           

Οι εργατοπατέρες μαζί με σπόνσορες ιδιώτες 

Ενα ακόμα παράδειγμα έρχεται από το Ηράκλειο. Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα συνταξιούχων ΟΑΕΕτου νομού, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστούν στη δημιουργία «Δικτύου Συνταξιούχων», όπως ονομάζεται το μόρφωμα που έκανε την εμφάνισή του στα τέλη Απρίλη, με εκλογές - παρωδία και με τη συμμετοχή 10 ατόμων στη διαδικασία «ίδρυσης» συντονιστικού σχήματος, σε χώρο του Εργατικού Κέντρου.

                                                                                                                               «Δίκτυο Συνταξιούχων» Ρίχνουν το δίχτυ και όποιον αρπάξουν 

Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ καταγγέλλουν «τους παλαιάς κοπής συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και τους νεόκοπους του ΣΥΡΙΖΑ», που προσπαθούν να συγκροτήσουν «διασπαστικό αντίβαρο με την καθοδήγηση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚ Ηρακλείου, προκείμενου να δημιουργηθούν συγχύσεις και αντιπαλότητες στο συνταξιουχικό κίνημα (...) Καλούμε όλους τους συναδέλφους, συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, να στρέψουν την πλάτη στους διασπαστές και τυχοδιώκτες και να συσπειρωθούν μαζικά στα σωματεία τους».

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Ιούνη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΓΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ) διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αιχμή τις νέες περικοπές σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, αλλά και τα ζητήματα της Υγείας.