Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Να σταματήσει ο Γολγοθάς της θεώρησης βιβλιαρίων στον ΟΠΑΔ

2013-05-16 15:12

 

 

 

Η καθημερινή ταλαιπωρία των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων που θέλουν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια μελών που έχουν υπό την προστασία τους δεν έχει τελειωμό. Η κατάσταση στο μοναδικό κέντρο που γίνονται θεωρήσεις για όλη την Αττική δεν είναι απλά ασφυκτική είναι επικίνδυνη για όλους όσους είναι αναγκασμένοι να περιμένουν από τις 4.00 το πρωί με την ελπίδα να πάρουν σειρά για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας.

Δύο υπάλληλοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν 450.000 έμμεσα ασφαλισμένους

Η συρρίκνωση ή κατάργηση υπηρεσιών, οι ενοποιήσεις ασφαλιστικών φορέων, οι μειώσεις προσωπικού είναι μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με το πρόσχημα της εξυγίανσης , του νοικοκυρέματος και της εξοικονόμησης πόρων. Στην πραγματικότητα είναι μέτρα καταλήστευσης των εισφορών των εργαζομένων, μέτρα που κάνουν την κοινωνική ασφάλιση, άπιαστο όνειρο με ελάχιστες παροχές και με αποκλεισμούς για την πλειοψηφία των ασφαλισμένων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργού Εργασίας αλλά και του διοικητή του ΟΠΑΔ δεν μπορούν να καλυφθούν παίζοντας μεταξύ τους την κολοκυθιά.

Οι εξαγγελίες του Υπουργού Βρούτση ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν σε λίγους μήνες που θα θεωρούνται βιβλιάρια στα καταστήματα του ΙΚΑ δεν μας καθησυχάζουν. Γνωρίζουμε και τις ουρές στα ΙΚΑ και την τεράστια έλλειψη προσωπικού. Τα νέα οργανογράμματα των υπηρεσιών του δημοσίου, οι απολύσεις Δ.Υ. που σχεδιάζονται, τα λεηλατημένα από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, αποθεματικά των ταμείων, αποκαλύπτουν ότι η κατάσταση με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα χειροτερεύει καθημερινά.

Απαιτούμε την άμεση λειτουργία υπηρεσιών που θα διευκολύνουν στη θεώρηση βιβλιαρίων.

Την πρόσληψη αναγκαίου διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού

Την πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και των προστατευόμενων μελών τους

Αποκατάσταση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, δώρα, επιδόματα. Καμιά περικοπή στις κοινωνικές δαπάνες και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.