Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Κινητοποίηση απαιτώντας λήψη μέτρων για ουσιαστική προστασία ανέργων

2013-12-19 14:03

Κινητοποίηση για μέτρα προστασίας των ανέργων στο Υπ. Απασχόλησης

Κινητοποίηση απαιτώντας τη λήψη μέτρων για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του Συνδικάτου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Συγκεντρωμένοι στο Υπουργείο Απασχόλησης στην  οδό Σταδίου, όπου έφτασαν με μαχητική πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την Ομόνοια, ενώ αντιπροσωπεία τους επιδιώκει συναντάται με την ηγεσία του υπουργείου. Με ντουντούκες, συνθήματα και σύντομες παρεμβάσεις στην είσοδο του υπουργείου διαδηλώνουν τα αιτήματά τους.

Τα σωματεία μεταξύ άλλων διεκδικούν:

 Έκτακτο βοήθημα για όλους τους ανέργους, ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας, καμιά διακοπή ρεύματος, άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κ.ά.

Στη συγκέντρωση συμμετέχει και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων. Μετά την κινητοποίηση, θα κάνει πορεία προς το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, με αίτημα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια Υγείας όλων των ανέργων του κλάδου. Σε συμμετοχή καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και η Επιτροπή Ανέργων του Συνδικάτου, καθώς και η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.Συμμετέχουν επίσης, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το σωματείο εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ναυτεργατικά σωματεία, το σωματείο Μισθωτών-Τεχνικών, το σωματείο Οικοδόμων Πειραιά, το ΣΕΤΗΠ και το Συνδικάτο Ενέργειας.

Στο Αγρίνιο, η Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί παράσταση διεκδίκησης στον ΟΑΕΔ, απαιτώντας έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ και μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους. Οι διοργανωτές παρέδοσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον Δ/ντή του τοπικού υποκαταστήματος του Οργανισμού δηλώνοντας ότι θα κλιμακώσουν την πάλη τους για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα διοργανώνουν συγκέντρωση με αντίστοιχα αιτήματα και διεκδικήσεις την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη, στις 12.30μμ, έξω από τον ΟΑΕΔ.

Στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Αγώνα εργατικών σωματείων καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο 21 Δεκέμβρη στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το ΙΚΑ).