Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Κατακλυσμός στη Ρόδο με μία νεκρή - δυο αγνοούμενους

2013-11-23 13:48
«Βούλιαξε» η Ρόδος, μία νεκρή δύο αγνοούμενοι
 

Κατακλυσμός χτες στη Ρόδο με μία νεκρή - δυο αγνοούμενους και πολλές καταστροφές. Οι πληγείσες περιοχές του νησιού έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ιδιαίτερα πλήγηκαν οι περιοχές του Αρχάγγελλου και της Ιαλυσσού. Οι περιοχές αυτές είχαν χτυπηθεί και το 2011, αλλά από τότε δεν είχε γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο. Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην Ιαλυσσό είναι ότι οι επικεφαλής αξιωματικοί των συνεργείων της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή, τη χαρακτήριζαν ως...λίμνη. Η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε από νωρίς το απόγευμα το νησί. Η Πυροσβεστική, που είχε τεθεί σε επιφυλακή, δέχτηκε 150 κλήσεις για παροχές βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, πραγματοποίησε δέκα απεγκλωβισμούς και διασώσεις και 50 παροχές βοήθειας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χείμαρρος στην περιοχή της Ανάληψης παρέσυρε αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα στο πέρασμά του. Χαρακτηριστικό της καταστροφής είναι πως μεγάλο τμήμα της Ιαλυσσού είχε πλημμυρίσει, ενώ οι δρόμοι είχαν γεμίσει με λάσπη και άλλα φερτά υλικά. Απο κοίτη χειμμάρου στις Μαρίτσες ανασύρθηκε νεκρή γυναίκα 40 ετών.

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δύο άτομα από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή του ποταμού της Κρεμαστής. Στο δρόμο από την Κρεμαστή προς Παστίδα, ένα ακόμα αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί κοντά σε γέφυρα εξαιτίας της ορμής των νερών που κατέβαζε ο δρόμος, γεγονός για το οποίο είχε ζητηθεί βοήθεια, προκειμένου να γίνει απεγκλωβισμός των τριών ατόμων που επέβαιναν σε αυτό. Από περαστικούς απεγκλωβίστηκε ένα άτομο, ενώ τα άλλα δύο αγνοούνται. Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν σε σχολεία της περιοχής.

Οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, μετετράπησαν σε ποτάμια, εγώ τεράστια ήταν τα προβλήματα και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής που έπεφτε ασταμάτητα, προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος. Πολλές περιοχές στο νησί της Ρόδου βρίσκονταν χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές, ενώ πολλά ήταν επίσης και τα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων που είχαν πλημμυρίσει. Το βράδυ είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο νότιο τμήμα του νησιού. Εντονη χαλαζόπτωση επίσης χτύπησε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.