Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες

2013-10-03 11:20
Ελεύθεροι να συνεχίσουν τη δράση τους

 

 

Είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες                         Icon

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία τους, οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση.

Κατά την έξοδό τους από τον ανακριτή και υπό το «βλέμμα» των δυνάμεων καταστολής, οι τρεις βουλευτές αξιοποίησαν τις κάμερες για να απειλήσουν, κλωτσήσουν και σπρώξουν φωτογράφους, δημοσιογράφους, εικονολήπτες.

Ελεύθεροι αφέθηκαν επίσης, μετά τις απολογίες τους ακόμα τέσσερις κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ο φερόμενος ως συνοδηγός στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά το βράδυ, που ο χρυσαυγίτης δολοφόνησε το μουσικό Παύλο Φύσσα.

Προφυλακιστέος από τους βουλευτές κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία του μόνο ο βουλευτής της φασιστικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός, ενώ ελεύθερη αφέθηκε η γυναίκα με την οποία ήταν συνδεδεμένος. Επίσης, προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της, η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Πειραιά και εμπλέκεται σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος

Αργά το βράδυ άρχισε η απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου, ενώ παράλληλα οδηγήθηκαν στον ανακριτή ο Πατέλης, η γυναίκα του και άλλοι 3. Μικρή ομάδα χρυσαυγιτών πανηγύριζε κατά την είσοδο του Μιχαλολιάκου στον ανακριτή. Από το περιβάλλον του Μιχαλολιάκου διαδόθηκε ότι ο ίδιος θεωρεί πολιτική τη διώξή του και ότι αρνείται όλο το κατηγορητήριο. Κοντά στα μεσάνυχτα συνεχίζονταν η απολογία του.

Σήμερα απολογείται στον ανακριτή και ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρ. Παππάς.

Ο αστυνόμος και η «αγανακτισμένη»

Στο αστυνομικό μέρος της υπόθεσης, συνελήφθη χτες 54χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, καθώς και η 50χρονη Θ. Σκορδέλη, η οποία φέρεται από τις αρχές ως ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής και είναι γνωστή από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της ως «αγανακτισμένη» του Αγ. Παντελεήμονα. Ο υποδιευθυντής είχε διατελέσει στο πρόσφατο παρελθόν διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Αγ. Παντελεήμονα. Παράλληλα, συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή και αναζητείται ο 60χρονος σύζυγός της, συνταξιούχος αστυνομικός.

Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι βαρύνονται -κατά περίπτωση- με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας κατ' εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης - νόθευσης κατ' εξακολούθηση, της λαθρεμπορίας, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και πνευματικής ιδιοκτησίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση, της παράβασης του εθνικού τελωνειακού κώδικα και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (αγορά - κατοχή).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο γραφείο του αξιωματικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανάμεσα στα άλλα, 10.700 ευρώ, ηλεκτρικός εκκενωτής, 64 φυσίγγια των 9 mm τα οποία κατείχε παράνομα και έντεκα λειτουργικά κινητά τηλέφωνα. Σε σωματική έρευνα βρέθηκαν 2.300 ευρώ, ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν, προφανώς, σε καταστήματα που διενεργούνται τυχερά παίγνια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Στο σπίτι του βρέθηκαν 10.200 ευρώ, δύο βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών, τρία πιστόλια με δύο γεμιστήρες, περίστροφο και γεμιστήρας με 15 φυσίγγια, 317 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 25 λειτουργικά κινητά τηλεφώνων, πλήθος φωτοαντιγράφων διαβατηρίων, αδειών διαμονής, αιτήσεων για έκδοση δελτίων ταυτότητας κ.ά. (σε κάποια από αυτά υπήρχαν ιδιόχειρες σημειώσεις σημαντικών χρηματικών ποσών).

Σε σπίτι του στα Ιωάννινα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 κυνηγετικά όπλα, πιστόλι μέσα σε δερμάτινη θήκη με γεμιστήρα που περιείχε οκτώ φυσίγγια, 160 φυσίγγια 9 mm, δερμάτινη θήκη και γεμιστήρα πιστολιού, κάνναβη καθαρού βάρους 690 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων για τον εντοπισμό του συνταξιούχου αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τοποθετημένα από τον ίδιο σε εξώστη γειτονικού του διαμερίσματος, ένα πιστόλι, 173 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων καθώς και 32 τεμάχια χαρτιού με χειρόγραφες σημειώσεις, όπως ημερομηνίες, ονόματα και χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, όπου βρισκόταν η 52χρονη σύζυγός του, η οποία και συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και άλλα έγγραφα, με παρόμοιες σημειώσεις, ένα κινητό τηλέφωνο, κάρτες SIM και ένα φυσίγγιο των 0,22 .

Στο σπίτι της Σκορδέλη, η οποία είναι ενεργό μέλος του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, έγινε έρευνα γιατί στην κατοικία του συλληφθέντα αξιωματικού, είχε βρεθεί ιδιόγραφο σημείωμα με το ονοματεπώνυμό της.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος έντυπου υλικού του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, 18 κροτίδες, δύο φύλλα χαρτιού, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές χώρων - κατοικίας και υπηκοότητα αλλοδαπών που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές, βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό, πρόχειρες σημειώσεις στις οποίες αναφέρονται δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υποδιευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ.

Στα μαλακά ο υπαρχιφύλακας

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον υπαρχιφύλακα της ομάδας «Ζ», 41 ετών, που συνελήφθη για κατοχή εξαρτημάτων όπλων. Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με 3ετή αναστολή, και επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, καταδικάστηκε ο 44χρονος αδελφός του. Ο υπαρχιφύλακας δήλωσε ότι δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή και ότι τα εξαρτήματα των όπλων προέρχονταν από την ενασχόλησή του με τη σκοποβολή.

Παραγράφουν το έγκλημα, μιλάνε για τη διαδικασία

 

Να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις από το γεγονός της μη προφυλάκισης των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής μετά την απολογία τους, επιχείρησε χτες η κυβέρνηση, με στελέχη της να δηλώνουν ότι δεν πρέπει να υπάρξουν «βιαστικές κρίσεις» για την τελική έκβαση της δικαστικής υπόθεσης.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απέφυγε να σχολιάσει τις χτεσινές εξελίξεις και υποστήριξε ότι «η ποινική προδικασία είναι μόλις στην αρχή της και δε χρειάζεται να γίνει κανένα σχόλιο». Σύμφωνα με πληροφορίες για τις εξελίξεις ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και δήλωσε «έκπληκτος» - όπως σημείωναν συνεργάτες του - αλλά ξεκαθάρισε «ότι τα συγκεκριμένα θέματα αφορούν τη Δικαιοσύνη, η οποία κάνει τη δουλειά της». Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι «η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται» και ανέφερε πως το γεγονός ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής αφέθηκαν ελεύθεροι «δε σημαίνει ότι δεν έχουν τελεστεί κακουργηματικές πράξεις».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος,μιλώντας στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, στο ίδιο μήκος κύματος υποστήριξε ότι «κανένας δεν πρέπει να βιάζεται, διότι δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση, τα πράγματα εξελίσσονται». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εντελώς προκλητικά και ενώ η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά επικαλούνται την ανυπόστατη θεωρία των δυο άκρων ισχυρίστηκε: «Υπάρχουν ακόμη κάποιοι που από τη μια θέτουν το φαινόμενο μιας εγκληματικής Οργάνωσης, το φαινόμενο του ναζισμού, της οργανωμένης κοινωνικής και πολιτικής βίας, και από την άλλη βλέπουν στην ίδια μοίρα στο ίδιο επίπεδο το Μνημόνιο, την κυβερνητική πολιτική, τα δύσκολα μέτρα».

Στο σύστημα που γέννησε και θρέφει το φασιστικό μόρφωμα εναποθέτει την ευθύνη για την αντιμετώπισή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπός του Π. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του χτες («Real Fm») κάλεσε τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει με βάση τους κανόνες και τις αρχές του «κράτους δικαίου», κάτι που, όπως είπε, «αποτελεί την καλύτερη προσφορά στην υπόθεση της δημοκρατίας και την καλύτερη απάντηση απέναντι στην Χρυσή Αυγή».

Νωρίτερα πάντως, πριν την απόφαση να μην προφυλακιστούν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε για την «εξάρθρωσή της» που όπως ισχυρίζεται συνιστά «πρώτα και πάνω απ' όλα νίκη της Δημοκρατίας, του αντιφασιστικού κινήματος και της δημοκρατικής Ευρώπης»!

Στο μεταξύ και με αφορμή τη σύλληψη πρώην διοικητή του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την αποθράσυνση της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας» αφού όπως αναφέρει ενώ «είχαν γνώση της κατάστασης, δεν έπραξαν τίποτα για να σπάσει το ναζιστικό απόστημα στην αστυνομία». Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ζητά να διαλυθούν οι ναζιστικοί θύλακες στην Αστυνομία, επαναφέρει ως άμεσα αναγκαία την πρότασή του για «εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας».

«Το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δε σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της Δικαιοσύνης», ήταν σχόλιο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ χτες στον ρ/σ «Real Fm», συμπληρώνοντας όμως πως αναμφισβήτητα η μη προφυλάκισή τους έχει δημιουργήσει ένα «πολιτικό κλίμα». ΟΦ. Κουβέλης ισχυρίστηκε πως όπλο για την αντιμετώπιση του φασισμού αποτελούν οι θεσμοί του συστήματος που τον γέννησε, για να εγκαλέσει την κυβέρνηση ότι δεν υπηρέτησε τη «νομιμότητα» συν τοις άλλοις και με το να μην ερευνήσει καταγγελίες που υπήρχαν σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμένος άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δήλωσε: «Συνεχίζουμε να την εμπιστευόμαστε και ζητάμε και από την κυβέρνηση, αλλά και από τους διάφορους "παράγοντες", τους παρακυβερνητικούς, να σταματήσουν να εμπλέκονται στο έργο της Δικαιοσύνης».

 

 
 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τη Χρυσή Αυγή θα την απομονώσει ο λαός

Σε σχόλιό του για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η απόφαση για τους τρεις βουλευτές της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής δημιουργεί ερωτηματικά. Το ΚΚΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις και επιμένει στην ανάγκη να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις που σχετίζονται με εγκληματικές ενέργειες, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, επιθέσεις σε βάρος Ελλήνων και μεταναστών εργατών κ.ά. αυτού του ναζιστικού μορφώματος. Κανένας εφησυχασμός. Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο δικαστικό - νομικό ζήτημα. Ο ίδιος ο λαός να πρωτοστατήσει για την απομόνωσή της».