Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Δημήτρης Στρατούλης αποκατάσταση των συντάξεων «σταδιακά»

2015-02-03 12:19

Εχει ο θεός...


Το «σταδιακά» είναι το νέο σύνθημα της κυβέρνησης. 
Μετά τον Π. Σκουρλέτη, που αποκάλυψε ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ θα γίνει σταδιακά και σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους, τώρα εμφανίζεται και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, να υπόσχεται αποκατάσταση των συντάξεων, αλλά κι αυτές «σταδιακά», πάντα με την αίρεση του πώς θα πάει η οικονομία. 
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση για την αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημα των συνταξιούχων, ο αναπληρωτής υπουργός λέει επί λέξει ότι αυτή «θα γίνει σταδιακά και με βάση τους αριθμούς ανάκαμψης της οικονομίας». 
Δηλαδή, οι συνταξιούχοι όχι μόνο δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από τη νέα κυβέρνηση σαν άμεσο μέτρο ανακούφισης (πέρα από τα 1,28 ευρώ αύξηση τη μέρα για όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ), αλλά επιπλέον θα πρέπει να παρακαλάνε να «πάει καλά η οικονομία», μπας και πάρουν καμιά αύξηση στις συντάξεις που έχουν πετσοκοπεί. 
Σημειώνουμε εδώ και μια ακόμη παράμετρο: 
Η οικονομία δεν μπορεί να «πηγαίνει καλά» και για το κεφάλαιο και για το λαό. Που σημαίνει ότι ακόμα κι όταν υπάρξει ανάκαμψη, οι όποιες αυξήσεις θα είναι παρωχημένες, είτε συγκριθούν με τις επείγουσες, είτε με τις σύγχρονες και διευρυμένες ανάγκες.
 Η κυβέρνηση, όμως, από τη μια συστήνει «υπομονή» στο λαό, για να εκβιάσει τουλάχιστον την ανοχή του, κι από την άλλη πληθαίνουν οι διαβεβαιώσεις ότι θα πληρώσει «ντούκου» σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις της στο κεφάλαιο.