Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Δεκάδες συγκεντρώσεις για την Υγεία

2013-12-19 12:54
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Δεκάδες συγκεντρώσεις χτες για την Υγεία

Σε πολλές συνοικίες της Αθήνας και σε πόλεις όλης της χώρας

 

ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας, οργάνωσαν χτες εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, Σύλλογοι Γυναικών, Επιτροπές Ανέργων και Λαϊκές Επιτροπές.

 

Απαίτησαν να μην κλείσει καμιά υγειονομική μονάδα, κανένας εργαζόμενος, κανένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ να μην απολυθεί, να καταργηθούν οι πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις, συνταγογράφηση, θεραπείες και επισκέψεις στους γιατρούς. Διεκδίκησαν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλο το λαό, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, ενάντια στα σχέδια για παραπέρα εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση του τομέα Υγείας, μέσα και από τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην Αθήνα, οι περισσότερες συγκεντρώσεις έγιναν έξω από τις κατά τόπους μονάδες του ΕΟΠΥΥ και εξελίχθηκαν σε πορείες ενημέρωσης του κόσμου, σε Αγ. Βαρβάρα, Αγ. Δημήτριο, Αγ. Αναργύρους, Αιγάλεω, ΑσπρόπυργοΓλυφάδαΖωγράφουΘυμαράκιαΚολιάτσουΜαρούσιΝέα Ιωνία, Ν. Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Χαλάνδρι, ΓαλάτσιΚαλλιθέαΜενίδι, Παγκράτι, Πειραιά,Ηλιούπολη και Γκύζη. Στην Ηλιούπολη, όταν η πορεία έφτασε στον ΕΟΠΥΥ, η απεργιακή περιφρούρηση των γιατρών κατέβηκε και χαιρέτισε τη συγκέντρωση. Στον Πειραιά, η συγκέντρωση κατευθύνθηκε στο «Τζάνειο» και έγινε συνάντηση με τη διοίκηση.

 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία των συνταξιουχικών Σωματείων και άλλων φορέων του κινήματος ξεκίνησε από τον ΕΟΠΥΥ στην Αριστοτέλους και κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, οι συνταξιούχοι μοίραζαν κουραμπιέδες, μελομακάρονα και κρασί. Στη Λάρισα, έγινε μαζική συγκέντρωση στον ΕΟΠΥΥ. Στη Λιβαδειά, για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι ΙΚΑ - Δημοσίου - ΟΑΕΕ, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, συγκεντρώθηκαν μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα σε Βόλο, Μυτιλήνη, Πρέβεζα, Πάτρα, Σέρρες, Καβάλα και άλλες πόλεις.

 


ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΑΙΓΑΛΕΩ

ΚΟΥΚΟΣ


ΦΥΛΗ

ΛΑΡΙΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στον Πειραιά, η συγκέντρωση 
 
 
κατευθύνθηκε στο «Τζάνειο» 
 
 
και έγινε συνάντηση με τη διοίκηση.