Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Γ. Ρουπακιάς: Αποδίδει το φόνο του Π. Φύσσα σε αυτοάμυνα!

2013-10-16 09:26
Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

 

 

Σήμερα συνεδριάζει η ολομέλεια της Βουλής για να ψηφίσει για την άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Ηλία Κασιδιάρη, Γεωργίου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα. Να σημειωθεί ότι για τους τρεις τελευταίους έχει αποσταλεί διαβιβαστικό έγγραφο των δικαστικών αρχών με το οποίο κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργάνωση που είχε σκοπό «την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος» καθώς και για άλλα αδικήματα. Κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που εξέτασε το σχετικό αίτημα ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής σημείωσε: «Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση και οι πράξεις της είναι εγκληματικές, γι' αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να αρθεί η ασυλία».

 

Επιπρόσθετα, απορρίφθηκε χτες, από τον εισαγγελέα των φυλακών, το αίτημα των βουλευτών Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Ι. Λαγού, να τους δοθεί άδεια για να συμμετέχουν στην ψηφοφορία, στη Βουλή.

Προφυλακιστέος εκτός από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκε χτες με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων, ο χρυσαυγίτης Γ. Ρουπακιάς που επέστρεψε στις φυλακές Μαλανδρίνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Γ. Ρουπακιάς φαίνεται να είχε σημαντική θέση στη δομή της οργάνωσης, αν και ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν απλό μέλος της ΧΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν καταθέσεις που τον εντάσσουν στην ηγετική ομάδα της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας και τον εμπλέκουν σε «επιχειρήσεις» της Χρυσής Αυγής.

Ο χρυσαυγίτης δολοφόνος, στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε το «τρίπτυχο» δεν είδα - δεν άκουσα - δεν ξέρω: Οπως είπε, πρώτη επαφή με τη Χρυσή Αυγή είχε από τις αρχές Οκτώβρη 2012, «νωρίτερα δεν είχα καμία σχέση»... Κατά δήλωσή του δεν υπήρχε κάποια ετοιμοπόλεμη δύναμη κρούσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ουδέποτε άκουσε περί ναζισμού και εθνικοσοσιαλισμού, ουδέποτε χαιρέτησε ναζιστικά, δεν άκουσε ποτέ για φυλετική κατωτερότητα. Μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε «...όταν λέμε καθαρότητα της Φυλής, εννοούμε ότι εάν τυχόν Ελληνας παντρευτεί αλλοδαπό, το παιδί που θα γεννηθεί δεν θα είναι καθαρό...». Επίσης, ανέφερε ότι δεν είχε ακούσει για επιθέσεις σε αλλοδαπούς από οπαδούς της ΧΑ στη Νίκαια και δεν είχε ακούσει για τα επεισόδια στη Ζώνη και στην ιχθυόσκαλα. Επιπρόσθετα, δεν γνώριζε προσωπικά τον Λαγό, δεν ήταν μέλος του πενταμελούς απλά έκανε διευκολύνσεις στον ταμία, όταν δεν μπορούσε, δεν ήταν μέλος της ΧΑ. Με όσα λέει, για τη νύχτα που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα επιβεβαιώνει την κινητοποίηση χρυσαυγιτών μετά από ειδοποίηση «...πράγματι πήγα στην τοπική και είδα 10-12 μηχανές στις οποίες επέβαιναν 17-18 άτομα μεταξύ των οποίων αναγνώρισα...». Ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον Π. Φύσσα επειδή αυτός του επιτέθηκε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην απολογία του αναφέρει πως στο ΑΤ Κερατσινίου που οδηγήθηκε (σ.σ. αφού δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα), διατηρούσε το τηλέφωνό του γιατί δεν είχε ακόμα συλληφθεί, όπως είπε. Μάλιστα, από τα λεγόμενά του προκύπτει πως, είχε τη δυνατότητα όχι μόνο να τηλεφωνεί, ακόμα και όταν τον έβαλαν σε δωμάτιο υπό επιτήρηση, αλλά να ανεβοκατεβαίνει και τους ορόφους χωρίς επιτήρηση. Τέλος, ολοκληρώνοντας την απολογία του δηλώνει για τη Χρυσή Αυγή: «Ημουν και είμαι πεπεισμένος για τις καλές προθέσεις αυτού του κόμματος».

  • Είκοσι όπλα, εξήντα μαχαίρια και άλλο στρατιωτικό υλικό βρέθηκαν χτες το βράδυ σε σπίτι επιχειρηματία στη Βούλα μετά από έφοδο που έκανε η Αστυνομία. Η έρευνα συνδέεται με υπόθεση διακίνησης όπλων.