Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Γ. Μώραλης επισκέφθηκε την αγορά του Πειραιά την ημέρα κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας !

2014-04-15 15:45
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Να μη στρατευτεί ο λαός του Πειραιά πίσω από μεγαλοσυμφέροντα

Δήλωση του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιας δημάρχου Πειραιά, με αφορμή την επίσκεψη του Γ. Μώραλη στην αγορά της πόλης

 

Με αφορμή την επίσκεψη του 

Γ. Μώραλη στην αγορά 

του Πειραιά, 

 
η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της 
 
ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια 
 

δήμαρχος Πειραιά, 

έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο λαός του Πειραιά πολιτικά πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι σε κάθε υποψηφιότητα και να κρίνει αν οι θέσεις του κάθε συνδυασμού υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες ή τις αντιστρατεύονται.

Ο κ. Μώραλης, που θέλει να εμφανίζεται ως ο "νέος αέρας" στον Πειραιά, δε λέει τίποτε καινούριο και τίποτε διαφορετικό από αυτό που λέει και ο κ. Μιχαλολιάκος και οι άλλοι υποψήφιοι. Οπως, επίσης, δε λέει κουβέντα για τη γενικευμένη φορομπηξία, με τέλη, φόρους, χαράτσια που πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες. Οταν μιλάνε για ανάπτυξη στον Πειραιά, με βάρος στον τουρισμό, στη ναυτιλία, στο λιμάνι εννοούν την ανάπτυξη από την οποία θα κερδίσουν πάλι οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Στο έδαφος αυτό, συγκρούονται και επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία επενδύουν και με ανθρώπους τους στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων.

Το γεγονός ότι ο Γ. Μώραλης επισκέφθηκε την αγορά του Πειραιά την ημέρα που εφαρμόζεται το κυβερνητικό μέτρο για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που τσακίζει τους μικρούς επαγγελματίες προς όφελος των μεγάλων, δείχνει τι είδους συμφέροντα υπηρετεί και αυτός.

Το μοντέλο του επιτυχημένου επιχειρηματία που διοικεί το δήμο δοκιμάστηκε και σε άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, με τα ίδια αρνητικά για το λαό αποτελέσματα.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να στρατευθούμε πίσω από μεγαλοσυμφέροντα. Ο λαός του Πειραιά, οι επαγγελματίες και οι έμποροι που κλείνουν, οι άνεργοι ναυτεργάτες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απελευθέρωση στη ναυτιλία και η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού όξυναν τα προβλήματα των εργαζομένων, χάθηκαν θέσεις εργασίας και όσες δημιουργήθηκαν ήταν με μισθούς πείνας. Ενώ, η αύξηση της τουριστικής κίνησης και της κρουαζιέρας δεν έφερε δουλειά στα μικρομάγαζα.

Γι' αυτό και στις εκλογές χρειάζεται καταδίκη των κομμάτων που αποθεώνουν την καπιταλιστική ανάπτυξη και την ΕΕ. Ψήφος αγώνα, διεκδίκησης και προοπτικής είναι η ψήφος στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση"».

  • Εξάλλου, συνάντηση με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, έπειτα από πρόσκλησή του, είχαν την περασμένη Παρασκευή η Ελπίδα Παντελάκη, ο Η. Σαλπέας, δημοτικός σύμβουλος και ο Δ. Ξεκαλάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Κύριο θέμα της ήταν η μεταφορά των Δικαστηρίων Πειραιά, σε ένα δημόσιο κτίριο που να πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές, όπως τόνισε η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Συζητήθηκαν ακόμα προβλήματα του κλάδου, ιδιαίτερα των νέων δικηγόρων, αλλά και το θέμα της βιομηχανίας διώξεων απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.
  • Το Σάββατο, η Ελπίδα Παντελάκη μίλησε σε συγκέντρωση στο ΚΑΠΗ του Προφήτη Ηλία. Χαιρέτισε ο Γ. Δεληγιάννης, δημοτικός σύμβουλος. Στον πλούσιο διάλογο με τους παρευρισκόμενους στο επίκεντρο βρέθηκε κατά κύριο λόγο το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά και ζητήματα όπως η έλλειψη χώρων πρασίνου, παιδικών σταθμών, το πρόβλημα της συγκοινωνίας κ. ά.