Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Γιορτή για ανέργους από Σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές στον Πειραιά

2013-12-29 17:53

Ο εργατόκοσμος αγκάλιασε 

την εκδήλωση 

αλληλεγγύης στον Πειραιά

video - foto

Πλημμύρισε από εργατόκοσμο την Κυριακή η αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ (δίπλα από το ΥΕΝ), στην εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργάνωσαν για εργαζόμενους, άνεργους και τις οικογένειές τους τα ταξικά σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά. Το πρόγραμμα περιελάμβανεθεατρική παράσταση και παιχνίδι για τα μικρά παιδιά, στα οποία μοιράστηκαν δώρα. Ακολούθησε μεγάλο λαϊκό γλέντι, με φαγητό, μουσική και πολύ κέφι.

Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το μήνυμα είναι πως όσο και αν η αντιλαϊκή πολιτική επιτίθεται στα δικαιώματα εργαζομένων και ανέργων, όσο και αν προσπαθεί να οδηγήσει τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα στο περιθώριο, τόσο ο λαός θα σταθεί ακόμη πιο αποφασιστικά με ψηλά το κεφάλι, διεκδικώντας τη ζωή που του αξίζει.

Η σημερινή εκδήλωση, πρόσθεσε, δεν είναι η πρώτη που γίνεται, αλλά έρχεται ως συνέχεια και άλλων πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Στόχος των σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών είναι να μην μείνει κανένας μόνος του μπροστά στα προβλήματα, τόσο αυτές τις μέρες, όσο και γενικότερα. Έκλεισε ανακοινώνοντας ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.