Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία

2014-11-21 11:41
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Δε συμβιβάζονται με τη φτώχεια και διαδηλώνουν

Νέα πορεία χτες στο υπουργείο Εργασίας και συνεχίζουν...

«Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία». Με αυτό το σύνθημα, ανάμεσα σε άλλα, οι συνταξιούχοι καταδίκασαν με τη χτεσινή τους κινητοποίηση την αντιλαϊκή πολιτική που λεηλατεί τις συντάξεις και τους σπρώχνει ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια. ΟιΣυνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ ΟΑΕΕ - ΟΤΑ έδωσαν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους, με τη μαζική παναττική συγκέντρωση που οργάνωσαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και την πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Εργασίας. Εστειλαν αγωνιστική απάντηση πως δε συμβιβάζονται με τις αλλεπάλληλες περικοπές, δεν τις νομιμοποιούν στη συνείδησή τους και παλεύουν για την αποκατάσταση των συντάξεών τους.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν μια σειρά αιτήματα, με στόχο την άμεση ανακούφισή τους. Παλεύουν για: Αμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας. Καμιά περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρόνων. Αμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.

Εξω από το υπουργείο, οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν τη στάση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να συναντηθεί μαζί τους, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί έγκαιρα για την κινητοποίησή τους. Οπως υπογράμμισαν, ο υπουργός, από τον Απρίλη μέχρι σήμερα, δεν έχει βρει μια ώρα για να συζητήσει με τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα συναντήθηκε με τον υφυπουργό, Α. Μπέζα, στον οποίο μετέφεραν την αγανάκτηση των συνταξιούχων για τη στάση του υπουργού. Οι συνταξιούχοι διεμήνυσαν πως αν δεν οριστεί συνάντηση, θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση, την Τετάρτη 26 Νοέμβρη, στις 10 π.μ., έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οσον αφορά τα επόμενα βήματά τους, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 27 Νοέμβρη, στο πλευρό του ταξικού κινήματος: «Ο αγώνας της εργατικής τάξης είναι και δικός μας αγώνας», υπογραμμίζουν. Παράλληλα, σχεδιάζουν την εκδήλωση - ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία, στις 10 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομίας, στο Σύνταγμα, με αιχμή το αίτημα να καταβληθεί άμεσα σε όλους το δώρο Χριστουγέννων.

 
Καταγγέλλουν τη στάση του υπουργού

Τη στάση του υπουργού Εργασίας, που για ακόμα μια φορά χτες, αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους τους, καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις:

«Για ακόμα μια φορά, ο υπουργός Εργασίας αρνήθηκε επιδεικτικά να δεχτεί την αντιπροσωπεία των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που εκπροσωπούν πάνω από 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχων όλων των Ταμείων.

Καταγγέλλουμε τη στάση αυτή της κυβέρνησης, που δια του υπουργού Εργασίας κλείνει τ' αυτιά στη δίκαιη φωνή των συνταξιούχων πάνω στα προβλήματα που δημιούργησαν οι ατελείωτες περικοπές στις συντάξεις, στο ΕΚΑΣ, στη 13η - 14η σύνταξη, που μαζί με την κατάντια της δημόσιας Υγείας στέλνουν τους συνταξιούχους στην απόλυτη φτώχεια.

Η προτροπή του πρωθυπουργού να δεχτούν οι υπουργοί τους συνταξιούχους και ειδικά ο κ. Βρούτσης, αποδείχθηκε κενό γράμμα.

Ενημερώνουμε τον κ. υπουργό ότι οι συνταξιούχοι κάθε βδομάδα θα βρίσκονται κάτω από το υπουργείο Εργασίας, μέχρι να πειστεί ότι πρέπει να δεχτεί τους εκπροσώπους του συνταξιουχικού κινήματος που εκπροσωπείται από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Καλούμε τους συνταξιούχους να στηρίξουν και αυτόν τον αγώνα που θα ακυρώσει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την άρνησή της να κουβεντιάσει και να δώσει λύση στα άμεσα προβλήματα των συνταξιούχων.

Η συνέχεια θα δοθεί και στις 10/12/2014, έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, στις 6 μ.μ.».