Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Βουλή πρόταση μομφής

2013-11-09 10:18

Δεύτερη μέρα συζήτησης στη Βουλή της πρότασης μομφής

Με κύριο στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού και την ένταση του δίπολου κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται για δεύτερη μέρα, σήμερα Σάββατο, στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις 12.00 τα μεσάνυχτα της Κυριακής και θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή από 151 βουλευτές.

Στην πρώτη μέρα της συζήτησης στη Βουλή, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη της ισχυροποίησης, της αναγέννησης μιας ορμητικής εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης, που να παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, με προτάσεις και αντιπροτάσεις, αλλά που θα ανοίγει το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. (Δείτε εδώ βίντεο με την παρέμβαση της Αλ. Παπαρήγα).

Στις τοποθετήσεις τους οι κομμουνιστές βουλευτές κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και αποτελεί βασικό παράγοντα που οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση πλατιά λαϊκά στρώματα. Αποκάλυψαν επίσης την υποκριτική, αποπροσανατολιστική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει καθημερινά εξετάσεις στην άρχουσα τάξη, αλλά και στον ξένο παράγοντα ότι είναι ο ικανότερος διαχειριστής για να εγκλωβίσει και να χειραγωγήσει το λαϊκό παράγοντα. (Δείτε εδώ βίντεο με τις ομιλίες των βουλευτών από την πρώτη μέρα).

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, στη διάρκεια της συζήτησης διαφάνηκε καθαρά ότι κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ συμπίπτουν στο κύριο, που δεν είναι άλλο από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης, καθώς και στην επιδίωξη για τον αποπροσανατολισμό του λαού, τον εγκλωβισμό του σε διλήμματα ξένα με τα συμφέροντά του. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά για την πρώτη μέρα εργασιών στη Βουλή). 

Η ΝΔ αξιοποιεί τη μομφή για να εμφανίσει σαν μονόδρομο την αντιλαϊκή πολιτική. Οι βουλευτές της κυβέρνησης κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπονομεύει τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας», αφού αυτές τις μέρες είναι στην Αθήνα η τρόικα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να εμφανίσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως καλύτερο εγγυητή της νομιμότητας και της δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας ότι το μόνο που θέλουν είναι να διαχειριστούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Το ΠΑΣΟΚ βάφτισε «εθνική ευθύνη» τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα σε μία προσπάθεια να χειραγωγήσει τα λαϊκά στρώματα και να τα πείσει να συνταχθούν με την κυβερνητική πολιτική. Επιχείρησε να καταδείξει πως είναι μονόδρομος «ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για έξοδο από την κρίση», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αδιέξοδο όπως δείχνει η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας το επιχείρημα περί κατοχής της χώρας που βγάζει λάδι την εγχώρια πλουτοκρατία και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει παραδοθεί «στο έλεος των τοκογλύφων».

Η ΔΗΜΑΡ αναζητά ρόλο μεταξύ της συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. ΟΙ βουλευτές του κόμματος δήλωσαν πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα στοιχηθεί πίσω από τη «σκοπιμότητα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά «ούτε και πίσω από την κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι «δεν τελειώνει το πολιτικό σκηνικό εκεί» για να υπογραμμίσει ότι η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί ρόλο στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις αλλά εντός του ευρωμονόδρομου. 

Πηγή : 902.gr