Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Αύριο η δίκη των 35 του ΠΑΜΕ

2013-12-19 13:51
ΠΑΜΕ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Διαμαρτυρία στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για τις διώξεις συνδικαλιστών

Κλιμακώνεται το μπαράζ σε βάρος του ταξικού κινήματος, με τη δίκη 35 στελεχών του ΠΑΜΕ αύριο Παρασκευή

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μιχάλη Θεοχαρίδη για τις διώξεις ενάντια σε στελέχη του ταξικού κινήματος και άλλους αγωνιστές πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη.

Η παρέμβαση στον Αρειο Πάγο έγινε μία μόλις μέρα μετά τη νέα καταδικαστική απόφαση σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και τηςΑννας Ανανιάδου, συνδικαλίστριας και δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη». Μετά τη χτεσινή συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Μετά τον υπουργό Δικαιοσύνης και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αντιπροσωπεία μας επισκέφτηκε σήμερα τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Βεβαίως, οι παρεμβάσεις μας θα συνεχιστούν. Ολόκληρη βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων έχει στηθεί, με σκοπό να τρομοκρατηθεί το κίνημα, με σκοπό να προχωρήσει η λογική του "νόμος και τάξη".

Οσο τα αντιλαϊκά μέτρα και η αντιλαϊκή πολιτική θα οξύνονται, είναι αναγκασμένοι να εντείνουν την τρομοκρατία. Μέσα από παρακρατικούς μηχανισμούς, με την τροφοδότηση φασιστικών συμμοριών τύπου Χρυσής Αυγής, είτε με την επίσημη δικαιοσύνη και καταστολή, θέλουν να βάλουν στην πάντα, στη γωνία το εργατικό κίνημα.

Ο μόνος δρόμος που μπορεί ν' αντιμετωπίσει αυτήν την επίθεση είναι η οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα και κυρίως μέσα από τον αγώνα ν' αποκτούν ταξικό προσανατολισμό οι οργανώσεις των εργαζομένων. Οργανωμένα, μαζικά, μαζί με τους αγώνες που δίνουμε για τις Συλλογικές Συμβάσεις, για τα εργατικά δικαιώματα, πρέπει να πηγαίνει και ο αγώνας ενάντια στην καταστολή και την τρομοκράτηση».

Αύριο η δίκη των 35 του ΠΑΜΕ

Στο μεταξύ, κάλεσμα σε συνδικάτα και εργαζομένους να παραβρεθούν μαζικά στη δίκη των 35 στελεχών του ΠΑΜΕαύριο Παρασκευή απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Η δίκη θα γίνει στο κτίριο 2στις 8.30 π.μ.Το κατασκευασμένο κατηγορητήριο αφορά την κινητοποίηση που διοργάνωσαν στις 30 Γενάρη ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις.

Η κυβέρνηση προσπάθησε τότε να στήσει προβοκάτσια, κατηγορώντας τους συνδικαλιστές για ζημιές που δήθεν έκαναν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας. Οπως αποδείχτηκε από φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε από το ίδιο το υπουργείο, υπήρξε μια... σταδιακή μετακίνηση των επίπλων στο γραφείο του υπουργού, που έγινε ώρες μετά την έξοδο των συνδικαλιστών από το κτίριο.

Τέλος, αθώα έκρινε χτες το δικαστήριο τη Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρο της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που δικαζόταν με την κατηγορία της «παράνομης βίας» για κινητοποίηση που έγινε στο κατάστημα «Τζάμπο» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 31 Γενάρη 2009.