Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΑΓΣΣΕ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΧΟΡΗΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

2013-12-06 21:02

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ  

    

<< ΑΓΣΣΕ >>

ΑΝΩΤΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δύο την υποταγή...     

Συνταξιούχοι με δάφνες στο συμβιβασμό

Μετά από αλλεπάλληλες αναποτελεσματικές προσπάθειες να χτυπηθεί το αγωνιστικό ταξικό κίνημα των συνταξιούχων, οι μηχανισμοί του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού προωθούν εδώ και καιρό την ίδρυση της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας. Πρόκειται για ένα μόρφωμα που διατείνεται ότι εκπροσωπεί συνταξιούχους από τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες και σύμφωνα με τους ιδρυτές της «καλύπτει ένα μεγάλο κενό διότι ήμασταν η μόνη χώρα της ΕΕ χωρίς τριτοβάθμιο θεσμικό συνδικαλιστικό όργανο συνταξιούχων». Βέβαια, οι πραγματικές στοχεύσεις της συνταξιουχικής παρασυναγωγής               (το ιδρυτικό της συνέδριο) καταγράφονται με ιδιαίτερα αποκαλυπτικό τρόπο στο καταστατικό της, το οποίο διαπερνά η λογική του κοινωνικοεταιρισμού και του συμβιβασμού. Οι ίδιοι οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος είναι θεματοφύλακες αυτής της λογικής. Το μαρτυρά ο πρότερος συνδικαλιστικός τους βίος σαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Για τις μεθοδεύσεις ίδρυσης της Συνομοσπονδίας, αξίζει, επίσης, να αναφερθεί η καταγγελία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών, που εκφράζουν το αγωνιστικό συνταξιουχικό κίνημα: Παρά την ομόφωνη απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου των Συνταξιούχων ΕΛΤΑ να μη συμμετέχουν σ' αυτό το μόρφωμα, αυτοί επιμένουν να τους παρουσιάζουν σαν μέλη τους, που αποδεικνύει την πλασματική δύναμή τους. Αυτά και άλλα πολλά συνθέτουν την εικόνα της Συνομοσπονδίας που «εγκαινιάζει» αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού πρώτα τους πήραν υπό τη σκέπη τους η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και ο αρχιεπίσκοπος...

 

Με εμπνευστή και οργανωτή την ΠΑΣΚΕ, ιδρύθηκε η ΑΓΣΣΕ (Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας). Οι δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτή είναι ένα μέρος συνταξιουχικών οργανώσεων από το χώρο των ΔΕΚΟ - Τραπεζών. Στόχος αυτής της κίνησης είναι να πλευροκοπήσει το ζωντανό αγωνιστικό μαζικό κίνημα των συνταξιούχων που βρίσκεται στο προσκήνιο των αγώνων και εκφράζεται εδώ και πολλά χρόνια από τις ζωντανές αγωνιστικές δυνάμεις της ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα) που συμμετέχουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΤΑ, ΤΑΕ. Δυνάμεις που παρά τις διαφορές τους είναι σταθερά προσανατολισμένες στη γραμμή της ταξικής πάλης και έχουν σταθερή πορεία στους καθημερινούς αγώνες των συνταξιούχων και της εργατικής τάξης, κόντρα στις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, του κεφαλαίου, τη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής, των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ωστόσο, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειές τους, τόσα χρόνια να πετύχουν αυτό το στόχο, όλες τους οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό. Ποτέ δεν τους αναγνώρισαν οι συνταξιούχοι και το συνδικαλιστικό τους κίνημα. Ούτε υιοθέτησαν τις πρακτικές τους και έχουν μείνει ουσιαστικά μια σφραγίδα στην αφάνεια.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια δραστηριότητα από τη μεριά τους, με οργάνωση συσκέψεων και διαφόρων παραστάσεων στα υπουργεία προσπαθούν να έρθουν στο προσκήνιο.

Αυτό δεν είναι τυχαίο, έχει σχέση με το ότι απέκτησαν καινούργιους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς υποστηριχτές, τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι  Συνταξιούχοι καταγγέλλουν  τη διασπαστική αυτή κίνηση από την πλευρά της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ «Δε θα επιτρέψουμε το ταξικό αυτό κίνημα να γίνει κυβερνητικός συνδικαλισμός σαν τη ΓΣΕΕ, που τα ξεπουλάει όλα. Καλούμε  τους συνταξιούχους να παλέψουν στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για τη διεκδίκηση αιτημάτων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων και των συνταξιούχων».

 

Είναι αυτοί:

Που ενταγμένοι στις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών στο ενεργό συνδικαλιστικό κίνημα με συνδικαλιστική και πολιτική συνέπεια υπηρέτησαν τις αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με την τριμερή συνεργασία, τους κοινωνικούς διαλόγους, ως κοινωνικοί εταίροι, αποκηρύσσοντας μετά βδελυγμίας κάθε ταξικό αγώνα.

Ως συνδικαλιστές εν ενεργεία δέχτηκαν το ξεπούλημα σε ιδιώτες μεγάλου ποσοστού του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και Τραπεζών και άλλων δημόσιων οργανισμών. Με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δέχτηκαν τα αποθεματικά του Ασφαλιστικού ταμείου των εργαζομένων της ΔΕΗ πολλά εκατ. ευρώ να γίνουν περιουσιακό στοιχείο και ιδιοκτησία της ΔΕΗ και ψήφισαν την αποπομπή των συνταξιούχων από τη ΓΣΕΕ. Σήμερα, οι ομοϊδεάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα χωρίς την έγκριση των εργαζομένων και πίσω από τις πλάτες τους υπογράφουν ΣΣΕ σε μια σειρά κλάδους Τράπεζες - Ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας τους μισθούς μέχρι και 20%. Στήριξαν για χρόνια και σήμερα στηρίζουν τις αντεργατικές αντιασφαλιστικές πολιτικές, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, τη μείωση του εργασιακού κόστους, τον εργασιακό μεσαίωνα. Στήριξαν τον Μάνεση στην πρωτοφανή και με παγκόσμια απήχηση απεργία των χαλυβουργών, αφού δεν έκαναν ούτε μια μέρα απεργία αλληλεγγύης στο εργοστάσιο του Μάνεση στο Βόλο.

Να δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι αυτοί που ηγούνται στην ΑΓΣΕΕ, ποια είναι η ιστορία τους και η πορεία τους μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα από την ενεργό συνδικαλιστική τους δράση, που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει για να ανατρέψει τους συσχετισμούς στους συνταξιούχους.

Είναι ένθερμοι θιασώτες της ΕΕ αυτής της λυκοσυμμαχίας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, που ακόμα ως ΑΓΣΣΕ δεν έβγαλαν άχνα όλο αυτό το διάστημα και τώρα τους πήρε ο πόνος για τους συνταξιούχους και μάλιστα για τα τελευταία 2,5 χρόνια!

Αυτούς στηρίζει η πολιτική και συνδικαλιστική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όχι τυχαία, θέλει ένα συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο στη λογική της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου στη λογική της διαχείρισης που και ο ίδιος υπηρετεί από τη θέση της αντιπολίτευσης, και της κυβερνώσας αριστεράς.

Να γιατί θέλει να αλλάξει τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα των συνταξιούχων για να χτυπήσει το ταξικό αγωνιστικό κίνημα.

 

Οι συνταξιούχοι και το συνδικαλιστικό τους κίνημα δεν τους έχουν ανάγκη.

Έχουν τα σωματεία τους, τις Ομοσπονδίες τους, έχουν τη ΣΕΑ που συσπειρώνει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους του ιδιωτικού, δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ, που αγωνίζονται από ταξική θέση για απόκρουση της βάρβαρης και απάνθρωπης επίθεσης που δέχονται όχι μόνο τώρα αλλά από χρόνια και για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων. Θα δυναμώσουν τον αγώνα τους μαζί με την εργατική τάξη και το λαό, για την ανατροπή της αντεργατικής, αντισυνταξιουχικής πολιτικής γιατί δεν δεχόμαστε να γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα εμείς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας , στους Βιομήχανους , Τραπεζίτες , Εφοπλιστές .