Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

΄Εμπρακτη αλληλεγγύη στο λαό της Κεφαλονιάς

2014-02-05 09:11

Πρωτοβουλίες για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς αναλαμβάνει το ΠΑΜΕ, όπως ανακοινώθηκε, χτες, στο συλλαλητήριο για την Υγεία. Σ' αυτή την κατεύθυνση:

  • Καλεί Συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές να συγκεντρώσουν τρόφιμα, κυρίως ξηρά τροφή (μακαρόνια, ρύζι, φασόλια, γάλα μακράς διάρκειας) μέχρι την Κυριακή και να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ, για να φτάσει η βοήθεια στον εργατόκοσμο της Κεφαλονιάς.
  • Απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, με την οποία ζητά συνάντηση μαζί του για να ζητήσει μέτρα για την άμεση ανακούφιση ανέργων και εργαζομένων από τα εκρηκτικά προβλήματα που έχουν προκληθεί από το σεισμό στην Κεφαλονιά. «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Πέρα από τη βοήθεια που και τα συνδικάτα θα δώσουν, ζητάμε συνάντηση μαζί σας άμεσα για να συζητήσουμε άμεσες παρεμβάσεις και μέτρα που πρέπει η κυβέρνηση και το υπουργείο να πάρει για την ανακούφιση των ανέργων και των εργαζομένων», σημειώνει το ΠΑΜΕ στην επιστολή.

Στο μεταξύ, επίσκεψη στην Κεφαλονιά πραγματοποίησε τη Δευτέρα αντιπροσωπεία τουΕργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου, με στόχο να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στο λαό του νησιού. Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγινε συνάντηση με συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου της Κεφαλονιάς και παραδόθηκαν κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα, τα οποία συγκέντρωσαν από την πρώτη ώρα του σεισμού σωματεία και εργαζόμενοι της Ζακύνθου. Ακόμα, έγινε περιοδεία στο Ληξούρι. Τη συμπαράστασή του στο λαό της Κεφαλονιάς εκφράζει τοΕργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου.